Asap Rocky-rettssaken:

- Følte at de kom til slå meg i hjel

Den fornærmede 19-åringen gir sin forklaring i Stockholm tingrett.

RETTSSAK: Asap Rocky møter retten i Stockholm tirsdag. Dette har skjedd så langt i dag. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet TV Vis mer

STOCKHOLM / OSLO (Dagbladet): Tirsdag la påtalemyndighetene fram tiltalen mot den amerikanske rapperen Rakim Athelaston Mayers (30), bedre kjent som Asap Rocky, i Stockholm tingrett.

Sammen med to andre amerikanske menn står han tiltalt for kroppsskade etter en voldshendelse som fant sted i den svenske hovedstaden 30. juni i år.

Hittil i dag har påtalemyndigheten presentert saken, samt at de tre tiltaltes forsvarere har forklart deres side av saken. Nå forklarer fornærmede seg.

Den 19 år gamle mannen forklarer i retten at han var på vei for å hente passet sitt sammen med en kompis han har kjent i mange år den aktuelle dagen. Han husker ikke hvor lenge han hadde vært i byen, men antar om lag en halvtimes tid.

MISFORNØYD: Asap Rocky-fan Ivan Waliullah er misfornøyd med hvordan svenske myndigheter håndterer saken rundt favorittrapperen. Reporter: Mathilde Lea. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet TV Vis mer

- Hadde ikke tatt noe

Det har vært påstått fra forsvaret at han var påvirket noe da hendelsen fant sted. Det benekter han på spørsmål i retten.

- Nei, jeg hadde ikke tatt noe den dagen, sier han, og avkrefter at han var påvirket av alkohol eller narkotika.

Om kameraten hans hadde tatt noe vet han ikke. 19-åringen sier at han begynte å snakke med rapperens følge for å spørre om de visste hvor vennen hans var.

- De sa ingenting til meg. Han dyttet meg. Han som var størst (rapperens livvakt, journ. anm.). Han dyttet meg bort, sier han, og hevder at han ble bedt om å gå så fort han stilte ovennevnte spørsmål.

Den fornærmede nekter også for at han visste hvem Asap Rocky var på dette tidspunktet, og understreker at han ville fortalt det til politiet da han ringte til dem i ettertid hvis han hadde vært klar over hvem det var han hadde kranglet med.

RETTSSAK: Mora til den tiltalte amerikanske rapperen Asap Rocky er i Stockholm for å støtte sønnen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet TV Vis mer

Han hevder samtidig at han ble dyttet rett etter at han spurte hvor vennen hans var, og at han da ikke hadde fått beskjed om å gå. Videre forklarer han at han gikk da han fikk beskjed om det - før de fortsatte å rope etter ham.

- Hvorfor går du ikke derifra da?

- Om noen sier det på en hyggelig måte, da vet man at man har gjort noe feil. Og da gjør man det. Men jeg visste jeg ikke hadde gjort noe feil, han bare ... sier han.

- Vondt og flaut

19-åringen blir deretter bedt om han kan forklare hva som skjedde da han ble løftet opp etter halsen. Denne hendelsen finnes det videobevis av, noe som ble vist på storskjerm i rettssalen tidligere i dag.

Mannen som løftet ham etter halsen var altså Asap Rockys personlige livvakt.

- Etter at jeg ble dyttet, det var tre til fire ganger at det skjedde, og han sa «gå». Jeg ble overrasket og lurte på hvorfor. Uten at jeg skulle ha sagt noe, eller gjort noe galt eller slått ham på noen måte, bare kommer han og tar rundt halsen min og løfter meg opp.

Han beskriver det hele som en dårlig følelse, både fordi det gjorde vondt og fordi det føltes flaut med tanke på hvor mange mennesker som sto rundt dem.

RETTSSAK: I dag starter rettssaken mot rapperen Asap Rocky i Stockholm, og en av forsvarerne hevder han har nye beviser i saken. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet TV Vis mer

Fornærmede forteller også at han på dette tidspunktet oppdaget at hodetelefonene han hadde hatt rundt halsen hadde blitt ødelagt, og at han kastet dem uten å vite om han traff noen.

- Jeg kastet de på ham, men jeg så aldri at jeg traff ham. Men jeg tror at når han tok tak i halsen og hodetelefonene mine - at han kanskje kan ha skadet seg da.

Skulle ringe politiet

Den fornærmede blir deretter spurt om hvorfor han fortsatte å følge etter rapperen og følget hans, selv etter at han hadde blitt løftet opp etter halsen.

- Jeg fulgte etter dem fordi jeg ikke kunne engelsk, og kunne ikke stille spørsmålet om hvorfor han hadde gjort sånn mot meg, eller agert sånn. Jeg ville spørre dem om hodetelefonene, for jeg hadde tenkt til å ringe til politiet, sier fornærmede, og legger til at han ikke husker om noen andre sa noe.

Han husker heller ikke om noen av de tiltalte hadde noe i hendene sine da de var utenfor Max. Han husker imidlertid å ha sett ei jente i følget som filmet det hele. Dette er antakelig kvinnen som i seinere tid ble avhørt av politiet om den aktuelle videoen som i ettertid ble publisert på Asap Rockys Instagram.

I og med at den fornærmede ifølge ham selv ikke kunne nummeret til politiet, gikk han etter dem og ba noen jenter som sto der ringe for ham. Da endte de alle opp i krysset Apelbergsgatan/Olofsgatan, der volden skal ha utartet seg. Følget til Asap Rocky ba ham om å gå, noe han ikke ville etter å ha blitt løftet opp etter halsen.

I SVERIGE: Rapperen ASAP Rocky er tiltalt for kroppsskade under et slagsmål i Stocholm 30. juni. Hendelsen ble filmet, og siden da har han sittet i varetekt i Sverige. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg går inn på denne gata. Jeg prøver å si at jeg ikke er en dårlig fyr. Jeg er en bra fyr, og jeg vil bare ha tilbake hodetelefonene mine, forteller mannen.

- Mens jeg snakker med dem, kommer plutselig en av dem bakfra og slår meg i hodet med ei flaske, sier han, uten å vite hvem av de tre tiltalte som slo ham.

- Slått i hodet med ei flaske

Videre forteller 19-åringen at Asap Rocky holdt ham fast før noen andre tok tak i ham og kastet ham bortover gata. Mens han ligger nede skal de alle ha gått løs på ham med både kraftige spark og slag.

Det er også da han skal ha bli slått med det han selv hevder er ei glassflaske. Han sier at han vet at det var glass i og med at den gikk i stykker da den traff hodet hans. 19-åringen hevder også at det var mer enn én flaske, og at den tredje tiltalte også slo ham med ei glassflaske. Alt dette skal ha skjedd mens han lå nede.

- Fra hver og en av dem fikk jeg bortimot 20 spark og slag, sier han, og benekter det forsvaret har forklart med at det var han og kameraten som hadde provosert fram en voldelig slåsskamp.

- Vi hadde ikke i det hele tatt noen hensikt om å krangle, sier han, og nekter for at det likevel kan ha blitt oppfattet slik av de tre tiltalte mennene og følget deres.

KJENDISENE REAGERER: ASAP Rockys tiltale skaper reaksjoner. Foto: NTB Scanpix/ Twitter Vis mer

- Jeg sa til dem at jeg var en bra fyr. Jeg var ingen dårlig fyr. Jeg ville ikke krangle. Men jeg kan ikke uttale meg om hendelsesforløpet før dette. Utenfor Max-restauranten tok han tak i halsen min. Men seinere, det som skjedde bak Max, da hadde jeg ingen hensikt om å krangle.

19-åringen nekter også for å ha rørt verken livvakten, Asap Rocky eller de to andre tiltalte mennene den kvelden.

- Føltes urettferdig

Når 19-åringen blir bedt om å beskrive kastet bortover gata, forteller han at det ikke føltes bra i det hele tatt. Han opplevde det hele som veldig urettferdig.

- Hvordan tok du deg opp fra bakken?

- Da de gikk løs på meg, alle fire, og slo meg og sparket, ville jeg bare flykte og komme meg derifra. Jeg følte at de kom til slå meg ihjel, sier fornærmede.

BILDEBEVIS: I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Disse bildene er en del av politiets bevis mot den ham. Video: Expressen TV Vis mer

Videre forteller han at han prøvde å flykte, men at han var omringet. Til slutt klarte han omsider å komme seg bort. Han mener også at man ved å se på videoen kan se at han prøvde å komme seg unna.

Fornærmede sier også at han hadde vondt i ribbeina etter hendelsen, og at han hadde vansker med å puste. Han sier at han hadde så mye vondt i ettertid at han sleit med å sove, og at han i dagene etter dette våknet til blodflekker i senga.

Han hevder at skadene har påvirket livet hans negativt, da han ikke har kunnet jobbe. 19-åringen mener også at han har fått et dårlig rykte etter at videoen av slåsskampen ble publisert på Instagram.

- I filmen som de har lagt ut har de klippet vekk deler av hva som skjedde, for å vise meg som et dårlig menneske. Det er ca. åtte millioner som har sett dette på den siden. Det har jo blitt lagt ut på andre medier også, fastslår han.

Tidligere i dag påpekte også aktor at videoen er blitt redigert.

- De kaller meg misbruker

Fornærmede er ikke i tvil om at dette er noe som har påvirket ham negativt i tida etter hendelsen for en måned siden.

REAGERER: Asap Rockys mor, Renee Black, vil ha sønnen sin hjem snarest mulig. Video: Expressen Vis mer

- I filmen som de har lagt ut har de kalt meg misbruker, sagt at jeg har brukt narkotika. I filmen anklager de meg for å ha tafset på jenters rumper. Selvsagt påvirker dette meg. Det er ting jeg ikke har gjort. Har de noen bevis for det får de vise det. Jeg har ikke gjort noen av disse tingene, de har bare anklaget meg for det.

På spørsmål om den fornærmede var redd for sitt eget liv, svarer han kontant:

- Klart det. Mens jeg lå der nede på bakken og de slår og hugger med glass. Hva slags hensikter har denne personen? Det er ingen bra hensikter.

- Det var sjenerende. At noen kunne holde deg etter halsen og behandle deg som en verdiløs skapning, legger han til.

- Innelåst i mitt eget hode

At det var fire mot én var skremmende:

- Det er klart, når det er fire personer som går løs på en ... Da har de til hensikt å ta livet av deg. Det er det de tenker å gjøre.

SE TV: - I dypet av mitt hjertet kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa Asap Rockys advokat, Slobodan Jovicic, til pressen etter fengslingsmøtet hvor det ble bestemt at rapperen blir i varetekt en uke til. Vis mer

Videre forteller 19-åringen at han i tida etter til stadighet våkner om natta og at han drømmer om at to menn jager ham.

- Jeg har følt meg redd innvendig hele tida. Jeg har denne redselen i kroppen. Det har påvirket søvnen. Jeg våkner av redsel og prøver å springe meg fri.

- Jeg føler meg innelåst i mitt eget hode.

Fornærmede får spørsmål om hvor lenge han tror dette kommer til å sitte i ham.

- Jeg vet ikke. Kanskje livet ut. Jeg er redd for represalier. Denne stadige redslen går ut på at det er noen som kommer og gjør noe mot meg, sier han.

Onsdag er det pause, før rettssaken fortsetter torsdag og fredag. Asap Rockys forklaring er forventet torsdag.