Agnete Husebye:

- Følte jeg jukset

Nektet å vise seg uten sminke.

VANSKELIG: Agnete Husebye slet med å skulle vise seg uten sminke i en årrekke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VANSKELIG: Agnete Husebye slet med å skulle vise seg uten sminke i en årrekke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» er allerede godt i gang. Influenser og YouTuber Agnete Husebye (27), bedre kjent som «Agnetesh», er en av de 14 deltakerne som har måttet karre seg gjennom beintøff militærtrening.

Tidligere i år da Dagbladet møtte Husebye kunne hun fortelle at hun siden første sesong har hatt lyst til å delta, og la ikke skjul på at hun var klar for hva enn som måtte komme av utfordringer.

Men skal vi tro 27-åringen har det ikke alltid vært en selvfølge at hun skulle dukke opp på skjermen. Overfor TV 2 innrømmer hun nå årsaken til hvorfor hun tidligere har vært i tvil.

SMILER: Vi møtte Influenser og YouTuber Agnete Huseby under kjendiskampen på Norway-cup. Da måtte vi få svar på hva hun har drevet med i sommer. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Ingen selvtillit

- Jeg gikk aldri på butikken uten sminke. Helt fra syvende klasse turte jeg aldri å vise meg usminket. Bortsett fra til familien, men nesten ikke til venner engang. Det varte nesten helt fram til jeg ble med på «71 grader nord» i 2021, deler hun åpenhjertig.

Husebye forklarer videre at hun var svært usikker på eget utseende, og at hun spesielt ikke likte fregnene sine. Hun forteller at hun søkte på nettet etter metoder for å få fjernet fregner, men forsøkte aldri.

DÅRLIG SELVTILLIT: - Jeg hadde litt bedragersyndrom og tenkte at: «Folk kommer til å skjønne at jeg egentlig ikke ser ut som de tror». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DÅRLIG SELVTILLIT: - Jeg hadde litt bedragersyndrom og tenkte at: «Folk kommer til å skjønne at jeg egentlig ikke ser ut som de tror». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

I en årrekke har influenseren vært vant til å bestemme selv hva hun skal dele og ikke på plattformene sine. Det var derfor en stor overgang og plutselig skulle slippe kontrollen, hvor filming og klipping gjøres av andre.

Tidligere hadde hun bare vist noen få usminkede bilder av seg selv på Instagram, men som hun hadde tenkt nøye gjennom før publisering.

- Jeg hadde litt bedragersyndrom og tenkte at: «Folk kommer til å skjønne at jeg egentlig ikke ser ut som de tror». Jeg følte jeg jukset, at det bare var en stor løgn. Men så tenkte jeg: «Herregud, skjerp deg», forklarer hun til TV 2.

Dagbladet har vært i kontakt med Agnete Husebye, som ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

Agnete Husebye blir pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene får en lærepenge i Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

- Fikk sjokk

Husebye har imponert stort og gjort en god figur i årets «Kompani Lauritzen». I februar fortalte hun til Dagbladet at hun gledet seg til å delta, men at det var mye som ikke var som forventet.

- Jeg tror jeg fikk sjokk. Jeg hadde forberedt meg så mye på at jeg skulle klare det, jeg visste jo hva jeg gikk til. Men så ble vi satt i situasjoner hvor jeg bare følte meg så liten, og jeg tenkte: «Herregud, hva gjør jeg her?».

Før hun reiste til Åndalsnes var nemlig 27-åringen innstilt på at hun skulle ta hver og en utfordring på strak arm.

SKADE: Agnete Huseby må avbryte etappen og fraktes til legevakta under torsdagens episode av «71 grader nord kjendis». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Og så brytes jeg ned minuttet jeg går inn, fortalte Huseby, samtidig som hun lo av seg selv.

Til tross for at det ble mye følelser og tårer under deltakelsen, sitter hun likevel igjen med en god opplevelse fra innspillingen, som hun beskrev som en prøvelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer