- Følte meg alene med sorgen

Kronprinsesse Mary om det vonde tapet.

- VANSKELIG Å AKSEPTERE: Kronprinsesse Mary av Danmark mistet en av sine aller nærmeste da hun bare var 25 år gammel. Nå deler hun sine tanker rundt sorgen. Foto: NTB Scanpix
- VANSKELIG Å AKSEPTERE: Kronprinsesse Mary av Danmark mistet en av sine aller nærmeste da hun bare var 25 år gammel. Nå deler hun sine tanker rundt sorgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mai var den danske kronprinsessen æresgjest hos Sorglinjen i København, der hun bidro med å besvare telefoner fra mennesker i sorg.

Ifølge danske BT og Billed-Bladet ble dette en opplevelse som satte i gang sterke følelser hos 47-åringen.

I forlengelse av besøket har kronprinsessen valgt å dele sine innerste tanker og erfaringer rundt det å miste noen som har stått henne nær. Kronprinsessen oppfordrer samtidig andre til «å gi sorgen plass» når døden først rammer.

- Sorgen forsvinner aldri helt, den følger oss gjennom livet. Men med tida kan den lette og gi plass til minner som fyller oss med varme og glede, skriver hun i et nyhetsbrev fra Mary Fonden.

- Verden stoppet opp

Kronprinsesse Mary var bare knappe 25 år gammel da hennes mor, Henrietta Clark Donaldson (55), gikk bort. Ifølge danske Se og Hør døde 55-åringen som følge av komplikasjoner etter en hjerteoperasjon 20. november 1997. I tida etter var Mary sterkt preget følelsesmessig.

- Da jeg mistet min mor, føltes det som om min verden stoppet opp. Samtidig fortsatte alle andres liv. Det var vanskelig å akseptere at livet bare gikk videre, og det gjorde at jeg følte meg alene med sorgen min, skriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer