Lene Nystrøm:

- Følte meg kjempeensom

«Aqua-Lene» åpner seg i sjeldent intervju.

JOBBET MED EKSENE: Lene Nystrøm forteller om hvordan det har vært å jobbe sammen med ekskjærester etter brudd. Foto: Marit Hommedal / NTB
JOBBET MED EKSENE: Lene Nystrøm forteller om hvordan det har vært å jobbe sammen med ekskjærester etter brudd. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er hele 25 år siden låta «Barbie Girl» og den dansk-norske popgruppa Aqua tok verden med storm.

Lene Nystrøm (48) ble superkjendis nærmest over natta, og har hatt søkelyset rettet mot seg siden suksessen starta på 90-tallet. For mange er hun fremdeles best kjent som «Aqua-Lene».

I forbindelse med 25-års jubileet til låta «Barbie Girl» åpner nå artisten seg i et nytt intervju med Vogue Scandinavia.

Der forteller hun blant annet om hvordan det har vært å jobbe med ekskjærestene sine.

Nystrøm har nemlig vært sammen med to fra Aqua. Først hadde hun et forhold til René Dif (54), etter at kjærligheten mellom dem tok slutt, fant hun lykken med Søren Rasted (52).

HAR VÆRT SYK: Lene Nystrøm slet med spiseforstyrrelser i flere år. Det fortalte hun om i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer

Kjempet

Sistnevnte var hun også gift med, og paret har to barn sammen, India (17) og Billy (16). I 2017 ble det imidlertid kjent at de skulle gå hver til sitt etter nesten 16 års ekteskap.

Det høres kanskje ikke ut som en dans på roser å skulle fortsette med å jobbe tett med eksene sine, men til magasinet forteller 48-åringen at det er noe de har vært nødt til å overvinne.

Hun beskriver i intervjuet at når man har noe så stort sammen, vil man kjempe for at det skal fortsette å være det samme, også etter brudd.

- Det var aldri noen form for diskusjon med René eller Søren om å slutte å spille, slutte å ha konserter eller slutte å jobbe. Vi har det til felles og det er en god følelse når vi er sammen, røper 48-åringen til magasinet.

VANSKELIG: Anne Marit Yuvali (61) giftet seg med tyrkiske Dundar (28) i serien «Grenseløst forelsket». Nå åpner hun opp om bakgrunnen og corona-tiden som stakk kjepper i hjulene. Video: Luna Lea/Rød Løper. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- Stod alene

Avsluttede kjærlighetsforhold og samarbeid etter brudd er ikke de eneste utfordringene «Aqua-Lene» og gruppa har møtt på sin vei.

Etter å ha hatt suksess med to studioalbum, «Aquarium» og «Aquarius», bestemte gruppa seg i 2001 for å ta en pause.

Overfor Vogue Scandinavia avslører Nystrøm nå at dette var en avgjørelse hun tok veldig hardt.

Hun beskriver at det føltes som en «stor, smertefull skilsmisse».

- De puttet meg inn i denne musikkmaskinen og jeg sto alene og følte ikke jeg hadde stemmen. Jeg følte meg bare kjempeensom. Jeg var vant til å ha guttene rundt meg. Det var ikke en bra følelse, sier hun.

TOK PAUSE: Gruppa så seg nødt til å ta en pause, noe Nystrøm innrømmer var tungt. Her er gruppa avbildet i 1997. Foto: Steve Fenton/REX/NTB
TOK PAUSE: Gruppa så seg nødt til å ta en pause, noe Nystrøm innrømmer var tungt. Her er gruppa avbildet i 1997. Foto: Steve Fenton/REX/NTB Vis mer

I ettertid har hun likevel kommet fram til at pausen var helt nødvendig, og at det ga dem alle muligheten til å få familie og roe ned etter å ha jobbet ekstremt intens.

- Det ga oss mye, men det tok også mye fra oss å turnere så mye, uttaler hun i intervjuet.

Uteblir

Som nevnt er det hele 25 år siden låta «Barbie Girl» kom ut, men det ser ikke ut til at den blir glemt med det første.

Den siste tida har det skapt overskrifter at den kommende «Barbie»-filmen ikke får med seg låta og Nystrøms stemme.

MED I FILM: Kristoffer Cezinando Karlsen har en liten rolle i filmen «Syk Pike» som har verdenspremiere i Cannes. Deler av handlingen har også klare likhetstrekk med møbeltyveriene artisten er dømt for. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Sangen skal ikke brukes i filmen, har Nystrøms manager Ulrich Møller-Jørgensen uttalt til Variety.

Dette har skapt sterke reaksjoner i sosiale medier. På Twitter har flere uttrykt seg om skuffelsen.

«Hvis ikke «Barbie Girl» av Aqua er på rulleteksten til Barbie-filmen vil jeg ha pengene mine tilbake», er det blant annet en som skriver.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer