- Følte meg livredd og hjelpeløs

Nå har dommen falt i rettssaken mot skuespillerens stalker.

REDD: Claire Foy forteller at hun har vært livredd den siste tida. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
REDD: Claire Foy forteller at hun har vært livredd den siste tida. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Claire Foy (38), best kjent fra Netflix-serien «The Crown», har i en lengre periode levd i frykt for sitt eget og datteras liv. Etter suksessen hun hadde som den unge utgaven av dronning Elizabeth i den populære serien, har det ikke bare kommet positiv oppmerksomhet.

En amerikansk mann i slutten av 40-åra forfulgte skuespilleren fra februar 2021 til februar 2022.

Stjerna gikk til sak mot mannen, og det kom fram at han skal ha sendt henne over tusen brev, hvor av et av dem inneholdt referanser til voldtekt.

SESONG TO: I desember kan du se sesong to av «The Crown». Video: Netflix Vis mer

Dømt

Mannen skal også ha dukket opp utenfor hjemmet hennes, ringt på gjentatte ganger, og bedt Foy's datter, Ivy Rose Moore (7), om å åpne døra.

Han skal også ha uttalt et sterkt ønske om å få bli Foy's kjæreste.

Mannen erkjente til slutt at han hadde forfulgt skuespilleren, og ble dømt til 22 måneder i fengsel - det skriver den britiske storavisa The Times.

Han har den siste tida mottatt psykiatrisk behandling på Whittington sykehus, nord i London.

I tillegg til fengselsstraff har han fått et permanent besøksforbud og får ikke lov til å befinne seg i Camden eller Islington i London. Han kan heller ikke bevege seg mer enn 100 meter i nærheten av der han tror eller vet at Foy befinner seg.

BOMBE: I «Sofa» snakket Vendela Kirsebom om den gangen modellbyrået hennes mottok er bombe på grunn av henne. Video: TV 2 Vis mer

- Livredd

38-åringen var ikke selv til stede i retten, men en uttalelse ble lest opp på hennes vegne. Det er tydelig at forfølgelsen har preget henne.

«Jeg har følt meg livredd og hjelpeløs i mitt eget hjem. Jeg har hatt flere møter med min datters skole, familiemedlemmer og kollegaer, som alle har blitt påvirket av forfølgelsen og trakasseringen, og alle har hatt legitim frykt og bekymring rundt hans atferd», heter det i uttalelsen.

«Jeg føler at friheten jeg hadde før han kontaktet meg har forsvunnet, og jeg ser på verden med mer frykt som et direkte resultat av hans handlinger».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer