Dronning Sonja:

- Følte meg veldig moderne

Takket den jordanske kongen for helt spesiell gave.

PÅ STATSBESØK: Dronning Sonja og kong Harald er i disse dager på statsbesøk i Jordan. I en tale mandag fortalte dronning Sonja at hun fikk en helt spesiell gave av Jordans kong Abdullah i 2010. Her er hun med dronning Rania i 2000, da det jordanske kongeparet var i Norge. Foto: NTB Scanpix
PÅ STATSBESØK: Dronning Sonja og kong Harald er i disse dager på statsbesøk i Jordan. I en tale mandag fortalte dronning Sonja at hun fikk en helt spesiell gave av Jordans kong Abdullah i 2010. Her er hun med dronning Rania i 2000, da det jordanske kongeparet var i Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager er kong Harald (83) og dronning Sonja (82) på statsbesøk til Jordan, hvor de besøker landets kongepar, kong Abdullah (58) og dronning Rania (49). Dette er første gang Norges kongepar er på statsbesøk til Midtøsten - og reisen er også deres 50. statsbesøk i rekken.

Besøket startet mandag med en offisiell velkomstseremoni utenfor Al Husseiniya-palasset i Jordans hovedstad Amman. Besøket varer fram til onsdag 4. mars, og på kalenderen står en rekke arrangementer, deriblant et besøk på Jesu døpested ved Jordan-elven, opplyser kongehuset.

Allerede søndag tjuvstartet kongeparet besøket med middag på den norske ambassaden i Jordan. Mandag holdt dronningen en tale under et næringslivsseminar i den jordanske hovedstaden, hvor blant annet digitalisering var et tema.

I talen benyttet dronning Sonja anledningen til å takke kong Abdullah for en spesiell gave hun fikk av ham helt tilbake i 2010.

- Flere deler av dette seminaret er relatert til digitalisering. Jeg ser for meg at dette er noe som ligger kong Abdullahs hjerte nært. Min kunnskap er basert på et veldig hyggelig møte i Oslo i 2010, hvor kongen fortalte meg om en fabelaktig gjenstand kalt «iPad», sa dronningen i talen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer