Lily Allen:

- Følte meg verdiløs

Popstjerna åpner seg om rusavhengigheten.

AVHENGIG: Den britiske popstjerna Lily Allen snakker ut om oppveksten og rusavhengigheten i fersk podkast. Her i 2019. Foto: Cyril Pecquenard / Shutterstock / NTB
AVHENGIG: Den britiske popstjerna Lily Allen snakker ut om oppveksten og rusavhengigheten i fersk podkast. Her i 2019. Foto: Cyril Pecquenard / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Lykken smiler for den britiske artisten Lily Allen (35) om dagen. Nylig giftet hun seg med «Stranger Things»-skuespilleren David Harbour (45) i Las Vegas.

Livet har imidlertid ikke alltid vært like lett for 35-åringen.

«The Fear»-artisten har nemlig ei fortid med rus og avhengighet. I podkasten The Recovery, gjengitt av E! News, åpner hun seg om oppveksten, samt erfaringene med narkotika og alkohol.

Ifølge stjerna levde mora hennes et utsvevende liv. Faren hadde forlatt dem da Allen var fire.

Sliter du med rus?

  • Ved overdose eller akutt fare for liv og helse: 113
  • Legevakt: 116117 RUStelefonen: 915 08 588 // https://rustelefonen.no.
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // https://www.kirkens-sos.no/
  • Mental Helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/
  • Anonyme Alkoholikere Norge: 22 46 89 65
  • Anonyme Narkomane Norge: 90 52 93 59
  • Landsforbundet mot Stoffmisbruk, pårørendetelefon: 800 40 567.

Følte seg verdiløs

- Det var forskjellige folk som bodde i samme bygg, som på en måte passet på meg. Mora mi kom noen ganger ikke hjem fra jobb, eller var ute på byen, og da tok noen barnevakter over, forteller hun i podkasten.

Da 35-åringen startet på kostskole begynte hun å eksperimentere med alkohol. Beruselsen som fulgte med var hun ikke like begeistret over. All oppmerksomheten hun fikk var derimot mer ønskelig.

SLET: Popartist Lily Allen sleit i flere år med rusavhengighet. Foto: NTB
SLET: Popartist Lily Allen sleit i flere år med rusavhengighet. Foto: NTB Vis mer

- Det var da jeg ble avhengig, fordi jeg la verdien min i den oppmerksomheten jeg fikk fra andre, forteller Allen ærlig.

Videre forteller sangeren at hun følte seg verdiløs selv da artistkarrieren tok av, og hun ble nominert til en Grammy-pris. Rusen ble dermed en utvei.

- Jeg brukte dagene på å hakke ned på meg selv, og trodde på alt som ble skrevet om meg. Og jeg tilbrakte nettene på et hotellrom med fem andre rusavhengige. Når du våkner til nyheter hver dag, vil du bare flykte - og jeg brukte narkotika og alkohol for å flykte fra den følelsen, deler hun.

TILBAKEFALL. Dax Shepard har vært rusfri i 16 år, men sprakk da han skadet hånda si. Slik reagerer kona Kristen Bell. Video: Viaplay Vis mer

Gift og etablert

Allen har i dag lagt flaska på hylla, og fått en langt roligere hverdag enn tidligere. Som nevnt giftet hun seg med skuespilleren David Harbour i september i fjor.

Gladnyheten delte stjerna på Instagram gjennom flere bilder.

Allen har også vært gift tidligere. I biografien «My Thoughts Exactly» innrømmet hun at hun i 2014 var utro mot Sam Cooper, som var hennes daværende ektemann.

Eksparet har de to døtrene Marnie Rose og Ethel Cooper sammen.

TOBARNSMOR: Lily Allens to døtre Marnie Rose og Ethel, fra hennes ekteskap med Sam Cooper, var også til stede i bryllupet. Her er de tre på «Frost 2»-premiere i London i 2019. Foto: NTB
TOBARNSMOR: Lily Allens to døtre Marnie Rose og Ethel, fra hennes ekteskap med Sam Cooper, var også til stede i bryllupet. Her er de tre på «Frost 2»-premiere i London i 2019. Foto: NTB Vis mer

De to skilte seg i 2016 - etter fem års ekteskap. Hun fant deretter kjærligheten med Daniel Lawrence, men i januar 2019 var det atter et brudd for popstjerna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer