Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Følte seg misforstått og ulykkelig

Bokbombe i Storbritannia med detaljer om tida før hertugparet valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter.

VILLE SNAKKE: Prins Harry og hertuginne Meghan ønsket å snakke om vanskelighetene de hadde med familien. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB.
VILLE SNAKKE: Prins Harry og hertuginne Meghan ønsket å snakke om vanskelighetene de hadde med familien. Foto: REUTERS/Peter Nicholls/NTB. Vis mer
Publisert

Det er en kjent sak at det har stormet rundt prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) en stund. Hertugparet har måtte tåle mye kritikk etter at de i 2020 valgte å fraskrive seg sine kongelige plikter.

At forholdet mellom Harry og Meghan og resten av kongefamilien skal være av det kalde slaget, har blitt heftig diskutert i pressen helt siden.

KJØRTE AV GÅRDE: Prins Harry har forlatt Balmoral. Video/reporter: Edward Stenlund og Emma Cecilia Eriksson Vis mer

I et utdrag fra den kommende boka «Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown», publisert av The Times, hevdes det at Harry, allerede i jula 2019, sendte en e-post til sin far kong Charles. I den fortalte han at han og Meghan var ulykkelige, at deres nåværende rolle i kongefamilien «ikke fungerte for dem», og at de ønsket å bosette seg i Nord-Amerika permanent, i håp om at det kunne ordnes over e-post før de dro tilbake til Storbritannia.

Det skal hertugparet ha fått beskjed om at ikke var mulig, og at det krevde opp til flere familiemøter. Problemet: første mulige dato var 29. januar 2020.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

At flere familieforhandlinger ville være nødvendig, og at en slik avgjørelse kan ta uker å løse, falt tilsynelatende i dårlig jord hos Harry.

Harry skal derfor ha avtalt et privat møte med bestemoren, dronning Elizabeth, i håp om å få fart på sakene.

Videre skriver The Times at heller ikke dette gikk etter planen, og at hertugparet skal ha fått beskjed om at dronningen blandet dager i kalenderen sin og ikke hadde tid til å snakke likevel.

Ifølge boka skal det ha gjort Harry svært opprørt. Han mente dette var usant og at det var hoffmennene som stoppet møtet, fordi de fryktet at det var et forsøk på å få dronningen på deres side før familiemøtene.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

At kongehuset virket lite fleksible eller interessert i å finne en løsning fort skal ha ført til at hertugparet følte seg fanget, misforstått og ulykkelig, skal vi tro boka.

Videre påstås det at Meghan Markle trodde hun ville bli «Storbritannias svar på Beyoncé» da hun giftet seg med prins Harry. Det før hun fant ut at hun hatet de strenge protokollene og reglene for de kongeliges liv.

Det skal være en av grunnene for at hertugparet, i januar 2020, valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer