Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rebecca Gayheart:

For 16 år siden var stjerna på kjøretur i Hollywood. Det endte med tragedie

Livet til «Beverly Hills 90210»-stjerna ble aldri det samme igjen.

DAGEN SOM FORANDRET ALT: Skuespiller Rebecca Gayheart kjørte på en ni år gammel gutt sommeren 2001. Påkjørselen resulterte i at gutten døde. Skuespilleren ble dømt i retten, og har holdt en lav profil i rampelyset siden den gang. Foto: NTB scanpix
DAGEN SOM FORANDRET ALT: Skuespiller Rebecca Gayheart kjørte på en ni år gammel gutt sommeren 2001. Påkjørselen resulterte i at gutten døde. Skuespilleren ble dømt i retten, og har holdt en lav profil i rampelyset siden den gang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På 1990-tallet var Rebecca Gayheart (46), som først hadde blitt kjent som modell og talsperson for hudproduktet Noxzema, en lovende skuespiller.

Hun hadde roller i tv-serier som «Earth 2» og «Wasteland», og ikke minst i den uhyre populære ungdomsserien «Beverly Hills 90210», der hun spilte den kommende kona til kjekkasen Dylan McKay (Luke Perry).

Sommeren for 16 år siden endret imidlertid alt seg for skuespilleren, som på den tida var forlovet med «Rush Hour»-regissør Brett Ratner (48).

Gayheart hadde lånt Jeepen til en venn, og var ute og kjørte i Hollywood, Los Angeles onsdag 13. juni. Kjøreturen endte på tragisk vis, da tv-stjerna kjørte på Jorge Cruz Jr. (9) mens gutten var i ferd med å krysse gata.

Flere andre biler hadde stoppet opp for å slippe niåringen over veien, som han krysset utenom et fotgjengerfelt. Ifølge E! News forsøkte Gayheart å passere disse bilene da hun traff gutten.

DØMT: Gayheart, som ofte var å se på rød løper - som her i 2004 - har ennå ikke uttalt seg om bilulykken. Foto: NTB scanpix
DØMT: Gayheart, som ofte var å se på rød løper - som her i 2004 - har ennå ikke uttalt seg om bilulykken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Funnet skyldig

Politiet avhørte «Urban Legend»-skuespilleren på åstedet, men arresterte henne ikke ettersom hun ikke var påvirket at alkohol eller andre rusmidler.

Unge Jorge Cruz Jr. ble fraktet til et barnesykehus i Los Angeles, men skadene hans var livstruende. Dagen etter ulykken døde han på sykehuset. Drøyt tre uker seinere saksøkte guttens foreldre, Jorge Cruz og Silivia Martinez, skuespilleren for å ha forvoldt deres sønns død med sin uaktsomhet. Søksmålet ble løst utenfor retten, uten at ytterligere detaljer rundt det er offentlig kjent.

Ifølge ABC News hevdet foreldrene at Gayheart snakket i en mobiltelefon da Jeepen hun kjørte traff sønnen deres, som var på vei hjem fra skolen.

Saken ble også etterforsket av politiet, og Gayheart ble tiltalt for uaktsomt drap i oktober 2001. I november det året møtte stjerna, som risikerte opptil ett år i fengsel, i retten for å få dommen sin.

Skuespilleren, som skal ha vært synlig opprørt i rettssalen, hadde ikke motsatt seg tiltalen og fikk derfor strafferabatt. Rebecca Gayheart ble dømt til tre års prøvetid, fikk førerkortet inndratt i ett år, og idømt en bot på 2800 dollar og 750 timer samfunnstjeneste.

Skuespilleren forlot rettslokalet uten å snakke med pressen. Advokaten hennes, Harland Braun, kom derimot med følgende uttalelse:

- Dette var det verste som kunne ha skjedd henne, å drepe et barn. Hun føler seg forferdelig.

Advokaten la til at Gayheart, som betalte for niåringens sykehusutgifter og begravelsen hans, også hadde tilbudt seg å betale for sorgterapi for foreldrene hans.

KJENT: Gayheart (t.h) har spilt i en rekke filmer og serier, som igjen har landet henne en solid plass i bransjen. Her er hun på fest med Eva Mendez og Eric Dane i 2008. Foto: NTB scanpix
KJENT: Gayheart (t.h) har spilt i en rekke filmer og serier, som igjen har landet henne en solid plass i bransjen. Her er hun på fest med Eva Mendez og Eric Dane i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Video på avveie

Etter den tragiske dødsulykken ble det relativt stille fra Rebecca Gayheart. Etter å ha spilt rundt 20 ulike roller på 1990-tallet, hadde hun bare en håndfull ulike roller gjennom den første halvdelen av 2000-tallet.

Det har imidlertid tatt seg opp for stjerna de siste åra. Hun har spilt i flere filmer, deriblant «Gay Best Friend» og «Grey Lady». Sin siste rolle i en tv-serie hadde hun derimot i 2009, i en episode av «The Cleaner». Noen år før der igjen var hun også å se i den populære humorserien «Ugly Betty».

Selv om skuespillerkarrieren har avtatt noe, har hun det fint på privaten. I 2004 giftet hun seg med «Grey's Anatomy»-skuespiller Eric Dane.

- Det er nok en av de minst spennende historiene i verden. Jeg spurte henne om hun ville gå på en date, og hun sa ja. Ti måneder seinere var vi gift, sa Dane om ekteskapet til Flaunt Magazine for noen år siden.

Paret har de to døtrene Billie Beatrice og Georgia Geraldine, som er født i 2010 og 2011 respektivt.

PÅ AVVEIE: Eric Dane og Rebecca Gayhearts pikante nakenfilm ble lekket i 2009, noe som skapte store overskrifter i USA. Foto: NTB scanpix
PÅ AVVEIE: Eric Dane og Rebecca Gayhearts pikante nakenfilm ble lekket i 2009, noe som skapte store overskrifter i USA. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det hender paret dukker opp på rød løper sammen, men de snakker sjeldent om privatlivet sitt. I 2009 ble de tvunget til å uttale seg, etter at en intim video kom på avveie. Nettstedet Gawker publiserte en video av Dane og modell Kari Ann Peniche. Gayheart var også med i filmsnutten, skrev ABC. Selv om det ikke ble utført seksuelle handlinger, var alle tre nakne - noe som skapte litt av et medierabalder.

- Dette er et privat øyeblikk som involverer det gifte paret. Det ble filmet for flere år siden, og intensjonen var aldri at noen skulle se det. Det er ikke en sexfilm, den ble laget for privat bruk, fortalte Marty Singer, som representerte paret i saken.

Først i 2014 uttalte Dane seg om hendelsen selv, og kalte ifølge Daily Mail videoen for et feilgrep.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!