Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

For åtte år siden tjente han millioner på familiens realityserie. Nå jobber Jon Gosselin som deltidskokk på Fridays

- Jeg mistet alt.

NYTT LIV: Den tidligere realityprofilen Jon Gosselin (39) er ferdig med rampelyset. I dag jobber han som DJ og kokk på Fridays. Foto: Webber / Getty Images for Maxim /AFP / NTB Scanpix
NYTT LIV: Den tidligere realityprofilen Jon Gosselin (39) er ferdig med rampelyset. I dag jobber han som DJ og kokk på Fridays. Foto: Webber / Getty Images for Maxim /AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På midten av 2000-tallet ble familien Gosselin kontaktet av et produksjonsselskap som ønsket å følge dem med et kamerateam. Årsak: Herr og fru Gosselin hadde åtte barn - tvillinger og sekslinger.

Realityserien «Jon & Kate Plus 8» gjorde åttebarnsforeldrene til stjerner over natta.

Livsstilskanalen TLC hadde aldri hatt flere tv-seere - på det høyeste satt 9,8 millioner amerikanere benket foran tv-ruta for å følge familiens hverdagssysler.

Bitter skilsmisse

Med suksess følger penger, og skal vi tro amerikanske medier tjente Jon og Kate Gosselin opptil 400 000 kroner per episode. Fordelt på fem sesonger er det ikke vanskelig å regne ut at storfamilien hadde mer enn til salt i maten.

I 2009 ble alt snudd på hodet. I alle fall for Jon Gosselin.

Ekteskapet hadde gått i oppløsning, og far flyttet ut. Etter en bitter og svært offentlig skilsmisse, der partene kranglet høylytt med hverandre gjennom media, forsvant Jon Gosselin ut av realityserien. Programmet ble seinere døpt om til «Kate Plus 8».

SKILTE SEG: Jon og Kate Gosselin var store stjerner som følge av TLC-programmet om familien deres. I 2009 gikk det derimot skeis for paret. Foto:  WENN.com, NTB scanpix
SKILTE SEG: Jon og Kate Gosselin var store stjerner som følge av TLC-programmet om familien deres. I 2009 gikk det derimot skeis for paret. Foto:  WENN.com, NTB scanpix Vis mer

Mens resten av familien fortsatte å lage tv, flyttet Jon Gosselin ut i skogen. Han var lei av å bli plaget av fotografer, og bodde på hemmelig adresse.

Kokk og DJ

- Jeg mistet alle pengene mine. Jeg mistet alt. Produksjonsselskapet tok parti med min ekskone, hevdet Gosselin i et tv-intervju tidligere i år, ifølge People.

Nå jobber 39-åringen som DJ og deltid som kokk på restaurantkjeden Fridays.

- Kompisen min trengte hjelp, så jeg tenkte «hvorfor ikke», fortalte han i et intervju med Entertainment Tonight i sommer.

Ifølge nettstedet skal Gosselin ha sagt opp stillingen hos Fridays da media fant ut hvor han jobbet. I ettertid har han returnert til restauranten.

- Jeg er så glad for at Fridays så meg som noe annet enn en realitystjerne, sier Gosselin, som til tross for en lavere inntekt virker å trives med et tilbaketrukket liv.

Hva gjelder hans ekskone returnerte hun og barna med en ny «Kate Plus 8»-sesong i fjor.

Programmet ble først tatt av skjermen etter syvende sesong i 2011. Jon Gosselin ønsket ikke at barna skulle blottlegges på tv mer - og i alle fall ikke uten ham - og gikk til sak mot TLC.

PÅ TUR MED BARNA: Det var de åtte barna til Jon og Kate Gosselin som var tv-programmets stjerne. Her er de fotografert i 2009, i forbindelse med sekslingenes femårsdag. Foto: WENN.com, NTB scanpix
PÅ TUR MED BARNA: Det var de åtte barna til Jon og Kate Gosselin som var tv-programmets stjerne. Her er de fotografert i 2009, i forbindelse med sekslingenes femårsdag. Foto: WENN.com, NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!