FEM ÅR SIDEN: Whitney Houston ble for fem år siden funnet på sitt hotellrom på Beverly Hills Hotel i Los Angeles. Hun ble erklært død 15:55 på ettermiddagen. Tre år etter hennes død, led dattera samme skjebne. Bildet er tatt i Drammenshallen under en konsert i 1998. Foto: Henrik Laurvik / NTB scanpix 
FEM ÅR SIDEN: Whitney Houston ble for fem år siden funnet på sitt hotellrom på Beverly Hills Hotel i Los Angeles. Hun ble erklært død 15:55 på ettermiddagen. Tre år etter hennes død, led dattera samme skjebne. Bildet er tatt i Drammenshallen under en konsert i 1998. Foto: Henrik Laurvik / NTB scanpix Vis mer

Fem år siden Whitney Houston døde:

For fem år siden døde Whitney Houston, men tragediene stoppet ikke der

Houston-familien skulle ikke bare miste Whitney. 

(Dagbladet): 11. februar 2012. Sanglegenden Whitney Houston blir funnet bevisstløs på rom 434 på det luksuriøse Beverly Hills Hotel i Los Angeles, bare dager etter at hun sto på scenen i Hollywood og sang med full røst.

Hun blir funnet i badekaret, og halv fire på ettermiddagen dukker de første ambulansearbeiderne opp. De forsøker å gjenopplive den 48 år gamle sangeren, men det er nytteløst. 25 minutter seinere blir hun erklært død.

EN AV DE STØRSTE: Whitney Houston fylte verdens største musikkarenaer verden over med elleville fans. Her fotografert i 2011, et år før hun døde i Los Angeles. Foto: P Photo/Mark J. Terrill/ NTB scanpix
EN AV DE STØRSTE: Whitney Houston fylte verdens største musikkarenaer verden over med elleville fans. Her fotografert i 2011, et år før hun døde i Los Angeles. Foto: P Photo/Mark J. Terrill/ NTB scanpix Vis mer

Ifølge rettsmedisinerens første obduskjonsrapport var dødsårsaken drukning, og det hele ble sett på som en ulykke.

Men også hjertesykdom og kokainbruk var medvirkende faktorer i det som til slutt krevde artistens liv. Patricia Houston, artistens svigerinne, sa til TMZ at familien var lettet over at saken var avsluttet.

Samme skjebne

«I Will Always Love You»-sangerens mor, Cissy, snakket om tida etter datteras død i et tv-intervju med en lokal tv-stasjon i New Jersey en måned etter dødsfallet.

- Jeg tror på Gud, og jeg ville gjort hva som helst for å få henne tilbake. Men det er ikke mulig, sa den sørgende mora.

Sirkuset etter at dødsfallet ble kjent var massivt. Familien fikk ikke være i fred, og mediedekninga var i perioder stor. Det som fulgte var en vanskelig tid for de nærmeste, og de kommende åra skulle også bli preget av et nytt, hjerteskjærende dødsfall.

Whitneys egen datter, Bobbi Kristina Brown, skulle nemlig lide samme skjebne som moren. Like etter morens død fortalte Brown til New York Daily News at hun måtte isolere seg helt etter morens bortgang.

Bobbi Kristina ble funnet bevisstløs i sitt eget badekar den 31. januar 2015, og ble etter kort tid lagt i respirator. Sommeren etter kom beskjeden om at hun var død, bare 22 år gammel.

Tøft rusmiljø

Ifølge Washington Post sa flere i hennes nærmiljø at Bobbi Kristina ruset seg ofte og mye før hun kollapset. Marijuana og crack var angivelig noe hun røyket flere ganger i uka.

Den halvt år lange sykehusinnleggelsen hennes var en eneste stor rykteflom i utenlandske medier. Det har hersket full forvirring om Browns helsetilstand, og det er både blitt meldt at hun var på bedringens vei og at hun svevde mellom liv og død.

LED SAMME SKJEBNE: Whitney Houston og Bobbi Kristina Brown var begge rusmisbrukere, og ble begge funnet bevisstløse i badekar. I dag er det fem år siden musikklegenden Whitney Houston døde. Foto: NTB scanpix
LED SAMME SKJEBNE: Whitney Houston og Bobbi Kristina Brown var begge rusmisbrukere, og ble begge funnet bevisstløse i badekar. I dag er det fem år siden musikklegenden Whitney Houston døde. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jentas far og moras eksmann, Bobby Brown, var ordknapp og uttalte seg sporadisk, mest for å be pressen om å respektere privatlivets fred.

Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten stilte i februar 2015 spørsmål ved hvorvidt Bobbi Kristina Brown «noen gang hadde en sjanse». Hun vokste opp i en hverdag preget av rus, hvor kokain og heroin ble brukt av foreldrene hennes.

Whitney Houston holdt det gående til siste slutt med rusen. Dagbladet skrev at skandalekonsertene i København den 3. og 4. juni 2010 forklares med at hun hadde kjøpt kokain i den danske hovedstaden for rundt 48 000 kroner.

- Jeg har en venn i Sveits som selger kokain, så en av Whitneys ansatte ringte ham og fortalte at Whitney ville feste. Ordet kokain ble ikke ble brukt i telefonsamtalen, men det lå mellom linjene. Kureren skulle få 48 000 kroner for jobben, fortalte promotøren hennes, Marlon David, til National Enquirer, ifølge danske B.T.

Eksen ble funnet ansvarlig

I lys av overskriftene rundt avdøde Bobbi Kristina dukket det også opp mye skriverier rundt Nick Gordon, først kjent som Browns ektemann.

Kort tid etter ulykken kom det imidlertid fram at han slett ikke var gift med kjendisdattera likevel.

Politiet i Atlanta innledet i tillegg etterforskning av Gordon etter at det skal ha blitt funnet skader på Browns kropp som trolig ble påført før badekar-episoden.

I juni 2016 meldte nyhetsbyrået AP at Gordon var saksøkt av Browns familie for å ha forårsaket hendelsen. I den første beretningen om hva som skjedde, hevdes det at Brown var i en høylytt krangel med Gordon samme dag som hun ble funnet bevisstløs.

Gordon skal også ha skaffet seg tilgang til bankkontoen hennes og tatt ut 11 000 dollar, ifølge søksmålet. I september 2016 ble han funnet juridisk ansvarlig for hennes død. Browns advokat, R. David Ware, kom med en uttalelse til FOX411 om utfallet av saken:

- I august 2015 begynte Bedelia C. Hargrove, som administrerer boet etter Bobbi Kristina Brown, den tunge, men nødvendige prosessen med å fastslå at Nicholas Gordon er juridisk ansvarlig for Bobbi Kristinas skader og død. I dag sluttet retten seg til hennes søken etter rettferdighet for Bobbi Kristina, uttalte han.

Etter å ha tapt det sivilie søksmålet står Nick Gordon fortsatt ikke tiltalt for noen kriminelle forhold.