For fem år siden hadde Youtube-stjernene en drøyere tone på Twitter. Nå kommer reaksjonene

Den britiske Youtube-stjerna Jack Maynard måtte forlate TV-show på grunn av gamle Twitter-innlegg.

IDOLER: Zoe «Zoella» Sugg (27) og Jack Maynard (23) har skapt karriere av å legge ut videoer på Youtube, og blir sett opp til av mange unge. Foto: NTB Scanpix
IDOLER: Zoe «Zoella» Sugg (27) og Jack Maynard (23) har skapt karriere av å legge ut videoer på Youtube, og blir sett opp til av mange unge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nylig fikk Youtube-dronninga Zoe Sugg (27), bedre kjent som Zoella, hard kritikk da en Twitter-bruker fant fram til gamle innlegg som ble oppfattet som homofobe og dømmende overfor overvektige. Sugg har senere unnskyldt seg til sine 12 millioner følgere på både Twitter og Youtube.

Nå er det youtuberen Jack Maynard (23) som får gjennomgå.

En journalist fra den britiske tabloid-avisa The Sun gravde opp en rekke Twitter-meldinger fra 2012 og 2015 der Maynard blant annet kaller andre for «neger», «homser» og «tilbakestående».

Dette er ikke første gang youtubere har vært i trøbbel for språkbruken. Tidligere i høst ble den svenske youtuberen Felix Kjellberg (PewDiePie) kritisert for rasistiske kommentarer i videoene sine.

Ble droppet fra TV-show

Maynard, som er den yngre broren til artist Conor Maynard, var ute i jungelen i Australia for innspillingen av det britiske TV-programmet «I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!» da de gamle Twitter-meldingene kom til syne.

En talsperson for 23-åringen svarte raskt på kritikken med at «han skammer seg over de gamle meldingene, og at han aldri ville ha brukt den typen ord i dag».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer