HERMER: Realitystjerna Kim Kardashian poserte slik for Paper Magazine. Radiologen Mark Udovitch ville gjenskape bildet, i håp å samle inn penger til kreftpasienter. Foto: Paper Magazine / Mark Udovitch
HERMER: Realitystjerna Kim Kardashian poserte slik for Paper Magazine. Radiologen Mark Udovitch ville gjenskape bildet, i håp å samle inn penger til kreftpasienter. Foto: Paper Magazine / Mark UdovitchVis mer

Før Mark klipper seg, bruker han de lange lokkene til å samle inn penger til kreftpasientene

Den australske radiologen ble inspirert av følelsesladd samtale med kreftpasient.

(Dagbladet): Det var da den australske radiologen Mark Udovitch (28) snakket med en kreftpasient om hvordan hun opplevde å miste håret at han fikk ideen som nå går viralt på nettet.

Pasienten sa ifølge radiologen at det å miste håret var verre enn å fjerne brystene, fordi det å miste håret er en stor psykisk påkjenning.

Til Mashable forteller Udovitch at han i vinter skal barbere hodet sitt, men at han først skal gro håret ut til det fulle. Det for å donerne lokkene sine til et parykkmakeri, slik at kreftpasienter kan få nytte av det.

Alt skal av

Før håret forsvinner han har imidlertid bestemt seg for å skape oppmerksomhet rundt kreftsaken. Ved hjelp av flere kreative antrekk og det lange håret etterligner Udovitch flere kjendiser i en fotoserie som har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Kampanjen «Dry July Shave Off» har kommet som resultat av Udovitchs idé. Mens noen fronter juli-måned uten alkohol, har radiologen og andre ansatte ved Liverpool Cancer Therapy Centre i Australia gått inn for en juli uten hår.

Eller, håret skal strengt tatt ikke barberes vekk før på fredag den 29. juli. Før den tid gjør den australske radiologen alt for å få oppmerksomhet.

I en rekke bilder publisert på kampanjens Facebook-side, tatt av hans kjæreste, imiterer Udovitch kjente personer og filmer. Kim Kardashian, Kendall Jenner og Jon Snow er bare noen av de kjente personene han har brukt håret sitt for å etterligne.

Han hadde aldri trodd det skulle bli så stort.

- Det hadde vært gøy å nå målet vårt på 100 000 australske dollar, men det ser ikke ut som det skjer. Vi gjorde dette med veldig lave forhåpninger og ville bare generere litt oppmerksomhet rundt det vi gjør, men det har blitt kjempestort på nettet. Kanskje vi når målet likevel, sier han til Mashable.

Gode tilbakemeldinger

Til Daily Mail forteller han at responsen har vært god.

- Jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger fra kreftbehandlingsmiljøet, med blant annet private meldinger fra andre radiologer som forteller at de respekterer prosjektet og synes det er gøy, forteller han til den britiske avisa.

28-åringen har også fått andre ansatte ved Liverpool Cancer Therapy Center til å stille opp på bildene.

Han har blant andre fått assisterende direktør ved strålingsavdelingen, Daniel Moretti, til å stille opp som Donald Trump.

Flere av de andre ansatte ved kreftbehandlingssenteret skal også la lokkene falle den 29., slik at kreftpasienter kan få nytte av håret som parykker.

SJEKK BILDENE: Slik ser radiologen ut som et knippe kjendiser. I tillegg har flere andre ansatte ved Liverpool Cancer Therapy Center kastet seg på.