Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Pippa Middleton:

For seks år siden tok brudepiken verden med storm. Nå får hun endelig sitt eget drømmebryllup

Verden følger med mens Pippa Middleton gjør seg klar til årets kjendisbryllup. 

FORANDRET LIVET: Dette øyeblikket i 2011 skulle vise seg å forandre livet til Philippa Charlotte «Pippa» Middleton. Lørdag gifter hun seg i en storslått seremoni. Foto: NTB Scanpix
FORANDRET LIVET: Dette øyeblikket i 2011 skulle vise seg å forandre livet til Philippa Charlotte «Pippa» Middleton. Lørdag gifter hun seg i en storslått seremoni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den engelske sosietetskvinnen Pippa Middleton (33) gikk en aprildag i 2011 fra å være «ingen» til å kanskje bli Storbritannias mest omtalte kvinne. Samme dag giftet søsteren hennes, Kate, seg med den britiske arveprinsen William. To milliarder mennesker fulgte med mens seremonien ble sendt på tv-kanaler verden over.

Bruden klarte imidlertid ikke å stjele showet. Det sto Philippa Charlotte «Pippa» Middleton for. Iført en tettsittende, elfenbenhvit kjole fra Alexander McQueen som viste fram figuren hennes, ble hun slått opp i flere tabloidaviser rundt om i landet, og fikk en tittel som skulle holde seg for alltid - «Your Royal Hotness».

Spesielt bakenden hennes fikk mye fokus, og har gjennom årenes løp blant annet klart å akkumulere seg nærmere 200 000 Facebook-fans, via siden «Pippa Middleton Ass Appreciation Society».

Siden den gang har enkelte britiske og amerikanske tabloider til sammen skrevet lange romaner om hennes liv og påfunn. Lørdag gifter 33-åringen seg, og mange spør seg om det denne gangen blir hertuginne Kate som kupper showet.

«HER ROYAL HOTNESS»: Bakenden til Pippa Middleton ble kjent over natta etter at hun stilte i en tettsittende elfenbenshvit kjole i søsterens bryllup i 2011. Video: Hege Varsi / NTB Scanpix Vis mer

33-åringens utkårede er den velstående fondsforvalteren og arvingen James Matthews (41). Bryllupet er ventet å koste flerfoldige millioner, og kjendisfaktoren blant gjestene er stor. Før Pippa gir sin utkårede sitt «ja», tar vi et tilbakeblikk på hennes liv og fremmarsj i det offentlige de siste åra.

Partyjenta som ble verdenskjent

Hun ble født den 6. september 1983 i Reading og er den mellomste av tre søsken. Hun er halvannet år yngre enn sin berømte søster, hertuginne Cathrine «Kate» Middleton.

I 1995 flytta familien til Bucklebury i Berkshire. Begge søstrene gikk på den private internatskolen St. Andrews i Pangbourne, før det bar avsted til Marlborough College.

VERDENSKJENTE: Pippa og Kate har et godt forhold, og figurerer en god del i pressen sammen, såvel som alene. Når Pippa lørdag gifter seg, spekuleres det i om hertuginnen kommer til å «ta en Pippa» selv. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENTE: Pippa og Kate har et godt forhold, og figurerer en god del i pressen sammen, såvel som alene. Når Pippa lørdag gifter seg, spekuleres det i om hertuginnen kommer til å «ta en Pippa» selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun gikk også på universitetet i Edinburgh, hvor hun studerte engelsk litteratur. Samtidig som hun jobbet hardt for å sikre drømmejobben, fortsatt utenfor kjendispressens radar, fikk hun av vennene stempel som ei festjente.

Festbilder av Pippa som sirkulerte på nettet etter Kates brullup, der hun var iført dopapir, dansende i en lilla BH, har nok bidratt til inntrykket av at det er Kate som blir oppfattet som «den kjedeligste» av de to søstrene. Studievenner fra universitetet i Edinburgh beskrev Pippa som festglad, men også som høflig, ambisiøs og opptatt av å mingle med fiffen.

Lei stempelet

Skandaløst ble det også da det dukket opp toppløsbilder av sosietetskvinnen på nettet etter bryllupet, som igjen genererte mer oppmerksomhet Pippas vei. Flere år med paparazzi på nakken fulgte, og hennes stil, opptredener og privatliv ble allemannseie.

33-åringen er imidlertid lei av å bli stemplet som en festløve. I et intervju med Daily Mail i fjor fortalte hun åpent om hvordan de siste fem åra har vært for henne.

- Folk ser bare på meg som en person med tusen privilegier. De tror ikke at jeg jobber. At jeg bare er på overklasse-eventer - en «partygirl,» uten noen form for substans.

MANN OG KONE: James Matthews og Pippa Middleton blir lørdag rette ektefolk. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: James Matthews og Pippa Middleton blir lørdag rette ektefolk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I motsetning til sin søster, har ikke Pippa noen form for vakthold eller medierådgivere. Hun fortalte til Daily Mail at hennes forlovede, den 41-år gamle millionæren James Matthews, har vært en stor støtte.

- Jeg prøver å ikke ta alt som står skrevet personlig, det er bare en del av livet, og noe jeg må leve med. Men jeg ville ha løyet om jeg sa at det ikke påvirker meg i det hele tatt, har hun uttalt.

Selv hender det at Pippa starter dagene sine med å sykle fra sin kjærestes hjem i Chelsea, London, til et kontor hun har leid i South Kensington. Hun skriver artikler for Waitrose Kitchens og for magasinet Vanity Fair, ved siden av flere jobber for veldedighetsorganisasjoner.

FRILUFT: Pippa og James besøkte Norge i 2016, der de deltok i Birkebeiner-rennet på Lillehammer. Begge gjennomførte på nærmere seks timer. Foto: NTB Scanpix
FRILUFT: Pippa og James besøkte Norge i 2016, der de deltok i Birkebeiner-rennet på Lillehammer. Begge gjennomførte på nærmere seks timer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mang enn flørt

Lørdag gifter hun seg med Matthews, men hun har gjennom åra hatt flere romanser med kjente menn i Storbritannia. De tidligere kjærestene hennes består blant annet av Jonathan JJ Jardine Paterson, arvingen til en enorm formue i Hong Kong, den skotske aristokraten Billy More Nesbitt, samt diamantarvingen Simon Youngman.

STJAL SHOWET: Britene gikk mann av huse for Kates søster, Pippa Middleton, Foto: REUTERS/Toby Melville
, NTB Scanpix
STJAL SHOWET: Britene gikk mann av huse for Kates søster, Pippa Middleton, Foto: REUTERS/Toby Melville , NTB Scanpix Vis mer

Da det stormet rundt henne som verst i 2011 var hun sammen med cricketspilleren Alex Louden. De gikk hver til sitt etter å ha vært sammen i halvannet år. I Kates bryllup ble det spekulert i om de to skulle gifte seg etter hvert, men slik gikk det altså ikke.

Ifølge BBC møtte Pippa sin nåværende flamme i 2012, før de gikk hver til sitt. I tre år datet 33-åringen Nico Jackson, før hun igjen fant tonen med han som lørdag blir hennes ektemann.

Den 19. juli i fjor ble det spekulert om en mulig forlovelse mellom Middleton og Matthews, og litt seinere på dagen kom bekreftelsen. I en uttalelse sa det nyforlovede paret at de planla å gifte seg til neste år.

En talsperson for Kensington Palace sa i en uttalelse at Pippas storesøster Kate og hennes ektemann William var «svært begeistret» over nyhetene.

Bryllupet lørdag kveld finner sted i familien Middletons hjem. Brudeparet har satt opp et luksuriøst telt som rommer 350 mennesker. Det er forventet at det oppsatte bryllupslokalet vil kunne koste svimlende 720 000 kroner.

GLASS: I familien Middletons hjem skal bryllupet stå. Her ser man det luksuriøse teltet. Det er imidlertid ikke et vanlig partytelt, men et i glass. Foto: Splash News / NTB Scanpix
GLASS: I familien Middletons hjem skal bryllupet stå. Her ser man det luksuriøse teltet. Det er imidlertid ikke et vanlig partytelt, men et i glass. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!