Evan Spiegel:

For tre år siden bodde Evan (27) på gutterommet. I dag er han milliardær og gift med en supermodell

Ett ord: Snapchat.

STOR SUKSESS: Snapchat-gründer Evan Spiegel har tidligere fortalt at han ikke var blant de kuleste på skolen. I dag er han mangemilliardær og sammen med supermodell Miranda Kerr. Her er paret avbildet sammen på en middag i Det hvite hus i Washington D.C. Foto: Cheriss May/NurPhoto/ NTB scanpix
STOR SUKSESS: Snapchat-gründer Evan Spiegel har tidligere fortalt at han ikke var blant de kuleste på skolen. I dag er han mangemilliardær og sammen med supermodell Miranda Kerr. Her er paret avbildet sammen på en middag i Det hvite hus i Washington D.C. Foto: Cheriss May/NurPhoto/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med sine flere millioner daglige brukere er bildedelingstjenesten Snapchat for lengst i toppsjiktet blant verdens største sosiale nettsamfunn.

Én av mennene bak den appen, som for mange fungerer som et supplement til allerede eksisterende storapper som Facebook og Instagram, heter Evan Spiegel. Han er bare 27 år gammel, og var bare 22 år da appen ble laget.

I dag er det anslått, ifølge Business Insider, at Spiegel er god for hele 17,5 milliarder kroner, eller 2,1 milliarder dollar. Selv om det kan virke som om 27-åringens reise fra å være «ingen» til å bli en av verdens rikeste har vært et seilas på åpen sjø, har ikke framgangen alltid gått like enkelt for seg.

Slik gikk en av verdens yngste dollarmilliardærer fra å bo på gutterommet til å erobre sosiale medier.

Heldig oppvekst

Spiegel vokste opp i Pacific Palisades-området i Los Angeles, som ligger like ved Malibu. Han er sønn av to høyt utdannede foreldre, som skilte seg da han gikk på high school i den solfylte delstaten. Han ble likevel godt tatt vare på av foreldrene, som i 16-årsgave ga ham en flunkende ny bil fra Cadillac.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer