Helene Spilling:

Forberedt på romanserykter

Tidligere har romanseryktene rundt Helene Spilling og dansepartnerne svermet. I år danser hun med Aleksander Hetland.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 27. august braker det løs med en splitter ny sesong av «Skal vi danse» på TV 2. Denne gangen er det tidligere deltakere som skal kjempe om å bli aller best - i en «all stars»-utgave av programmet.

Tirsdag avslørte TV 2 endelig hvilke kjendiser som skal svinge seg på parketten denne høsten, og Dagbladet var til stede under lanseringen.

Der ble det blant annet en prat med proffdanser Helene Spilling (26), som vant fjorårets sesong med Simon Nitsche. I år skal hun danse med Aleksander Hetland (39), som vant «Skal vi danse» i 2019.

Tror på seier

- Jeg er veldig fornøyd. Han er fokusert og dedikert, sier proffdanseren om sin nye partner, og legger til:

- Jeg merker veldig godt at han har vært toppidrettsutøver. Han er litt sånn eleven som sitter på første rad og rekker opp hånda, skriver notater, alltid har spørsmål og vil vite mer.

FRENEMIES: I 2020 tapte de «Skal vi danse»-finalen som partnere - i høst skal Nate Kahungu og Helene Spilling konkurrere mot hverandre. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Har du tro på to seirer på rad nå?

- Ja, jeg har det. Med han, så har jeg det.

26-åringen er samtidig klar over at det i år er et ekstra høyt nivå.

- Jeg vet veldig godt at vi stiller med alle som har vært i toppen i sin sesong, så vi starter med et helt annet utgangspunkt. Så den seieren skal man jobbe hardt for i år, men jeg har troen.

Spillings taktikk for å nå toppen handler først og fremst om vanskeligere koreografier og mer avanserte løft - og i tillegg skal grensene pushes enda mer i år.

- Henger ved meg

Proffdanseren kan skilte med både en førsteplass og en andreplass i konkurransen. I tillegg til å ha gjort det bra, har det imidlertid stadig svirret overskrifter, rykter og spekulasjoner om romantiske følelser mellom henne og dansepartnerne hun har hatt.

EXIT: Under tirsdagens presentasjon av høstens «Skal vi danse»-deltakere ble Helene Olafsen introdusert som programleder og Katrine Moholt som deltaker. Og skal vi tro Katrine, har hun ledet sin siste «Skal vi danse»-sending. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Tror du det blir det samme i år?

- Ja, svarer Spilling uten å nøle.

- Jeg tror det. Det bare henger ved meg, det er en del av min pakke, legger hun til.

- Så folk kommer til å tro at det er en romanse på gang med deg og Aleksander Hetland da, eller?

- Ja, helt sikkert.

- Skal du gjøre noe for å unngå det?

SUPERDUELL: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Alexander Hetland sto for en av tidenes «Skal vi danse»-dueller i 2019. Da gikk Alexander seirende ut av duellen. Til høsten kan Jørgine få sin revansj. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Nei. Jeg får ikke gjort så mye. Jeg må koreografere etter hva låten og temaet skal være. Det er pardans, og vi kommer til å være tett på hverandre uansett, sier 26-åringen.

Spilling legger til at hun eksempelvis ikke kan begynne å trekke seg unna når det skal være sexy latindanser, fordi hun er redd for spekulasjoner.

- Min jobb er å lage det skuespillet og få han til å bli med på det skuespillet som kreves. Det er da det er morsomt å se på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer