Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Forbrukertilsynet vil følge med på Märtha og sjamanen

- Problematisk om man lover mer enn det man kan holde.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, er i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ettermiddag landet prinsesse Märtha Louises (47) nye kjæreste, den selverklærte «sjamanen», Durek Verrett (44) på Gardermoen i Oslo. 44-åringen tok seg blant annet god tid til pressen og fikk også en varm velkomst av prinsessa utenfor ankomsthallen.

Verrett var svært hemmelighetsfull om oppholdet i Norge, men avslørte overfor den oppmøtte pressen at han skal feire 17. mai sammen med prinsessa. Han er også kommet til Norge for å holde foredrag med fokus på selvrealisering sammen med Märtha, et foredrag de skal holde både i Norge og Danmark seinere denne måneden.

Billettene er satt til mellom 595 og 1030 kroner.

Tirsdag skriver NRK at Forbrukertilsynet nå vil følge med på paret, og ikke minst hva som blir sagt og hvordan foredraget blir markedsført.

FEM PÅ GATA: Dagbladet TV spurte mennesker på gata hva de synes om Märthas nye kjæreste. Video/reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet. Vis mer

- Ja. Vi vil måtte følge med på alt av markedsføring som er rettet mot forbrukere. Det er i kjernen av det tilsynet vi gjør med alternativ behandling, så det vil vi måtte gjøre, sier avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet til statskanalen.

I 2018 ble Durek intervjuet i forbindelse med dokumentarserien «A users guide to cheating death». På spørsmål fra programleder og jusprofessor Timothy Caufield om hva han mener om å bruke alternativ medisin for å helbrede alvorlig sykdom, svarer Durek følgende:

-Ta kreft for eksempel. Medisin og leger kan ikke bli diskreditert, men jeg tror at når vi bringer forskning og alternativ terapi sammen, så tror jeg helt ærlig at vi kommer til å redusere sykdom på planeten.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett, Märtha Louises nye kjæreste. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Straffebelagt

I et innlegg på Facebook forklarer Verrett ifølge Aftenposten sin teori om at leukemi, blodkreft, handler om en ubalanse i skjelettet. Videre hevder 44-åringen at han kan rense kroppen.

44-åringen har tidligere hevdet at han aldri har påstått å kunne helbrede kreft.

Skjelbostad i Forbrukertilsynet forteller at det ikke er lov å behandle alvorlige sykdommer og lidelser, ei heller lov til å gjøre medisinske inngrep eller ting som kan sette forbrukere i alvorlig fare. Videre påpeker Skjelbostad at han som selverklært «sjaman» ikke kan behandle allmennfarlige, smittsomme sykdommer, heller ikke alvorlige sykdommer som kreft.

Ifølge avdelingsdirektøren er brudd på alternativloven straffebelagt.

Skjelbostad mener også at fokuset på prinsessa og «sjamanen» er en god anledning til å få fram regelverket knyttet til alternativ behandling i Norge.

- Syke forbrukere er ofte sårbare forbrukere. Da er det problematisk om man lover mer enn det man kan holde, sier hun.

SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Dette vet vi om ham. Vis mer

Svarte norsk presse

Tirsdag svarte Verrett også på kritikk som pressen la fram for ham, med bakgrunn i kontroversielle saker som han har vært involvert i.

- Hva tenker du om kritikken dere har fått?

- Jeg tror at når folk ikke skjønner noe, så er kritikk helt normalt. Når vi får kritikk så er det fordi folk ikke forstår eller frykter noe, men når de begynner å forstå, så forsvinner frykten, svarte han pressen på Gardermoen tirsdag.

- Tror du at du vil klare å overbevise noen folk på denne turneen?

- Jeg er ikke her for å overbevise noen. Jeg er her for å spre kjærlighet, sa Verrett videre.

Durek Verrett beskriver seg selv som en «spirituell guide» og en «begavet healer» på sin egen hjemmeside. Videre står det at han bruker «gammel åndelig visdom kombinert med tiår med dedikert studie og praksis for å bidra til å bringe suksess, lykke og helbredelse inn i folks liv».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer