Kong Charles:

Forbyr delikatesse

Monarken innfører ny matregel.

TAR GREP: Kong Charles forbyr omstridt delikatesse. Foto: Chris Radburn / AFP / NTB
TAR GREP: Kong Charles forbyr omstridt delikatesse. Foto: Chris Radburn / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Charles (73) har bestemt seg for å forby den franske delikatessen foie gras fra alle kongelige residenser i Storbritannia. Det framkommer i et brev sendt fra kongen selv til dyrerettighetsforkjempere.

Det melder Independent.

Den ferske monarken har lenge vært en motstander av retten, og da han var prins innførte han forbud mot foie gras i sitt hjem. Nå er forbudet altså utvidet.

Foie gras er leveren fra en gås eller and, og har lenge vært en omdiskutert matrett. Det fordi gjessene eller endene tvangsfores enorme mengder mat, til de blir ti ganger så store. I flere land, deriblant Norge, er tvangsforing av dyr ansett som dyremishandling og derfor ulovlig.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

I Storbritannia, som i Norge, kan foie gras importeres og selges, men produksjon er forbudt. Det ble foreslått å forby importen etter Brexit, men disse planene forventes nå å skrinlegges, skriver Independent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer