Demi Lovato:

Forbyr plakat

Hevder at plakaten kan være støtende.

NYTT ALBUM: Det er i forbindelse med det nye albumet Demi Lovatos plakat ble laget i utgangspunktet. Foto: Andy Kropa/Invision/AP/NTB
NYTT ALBUM: Det er i forbindelse med det nye albumet Demi Lovatos plakat ble laget i utgangspunktet. Foto: Andy Kropa/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En plakat av artisten Demi Lovato (30) forbys i Storbritannia. På plakaten er artisten iført et bondage-lignende antrekk. Bildet er tatt ovenfra, og hun ligger på en madrass formet som et kors.

Årsaken er at plakaten oppfattes som støtende overfor kristne, skriver BBC.

Tittelen på sangerens nye album «Holy Fvck», sammen med bildet, knytter seksualitet til et hellig symbol, mener Advertising Standards Authority, en organisasjon for reklame i Storbritannia.

Organisasjonen har ifølge BBC uttalt at de har mottatt fire klager knyttet til plakaten, og beskriver at artisten lå på madrassen formet som en krusifiks på bildet.

VEKTNEDGANG: Tammy og Amy Slaton har delt åpent om deres slankeprosess i programmet «1000 lb sisters», hvorpå førstnevnte har gjennomgått en stor forvandling. Video: TLC/Rød Løper. Vis mer

«Sangerinnen var i en stilling med beina bundet til den ene siden, som minnet om kristus på korset», sto det videre.

Plakaten ble dermed fjernet etter bare fire dager.

I tillegg skal Advertising Standards Authority ha mottatt klager om at plakaten var satt opp på steder hvor barn kunne se dem. Ifølge BBC vurderte organisasjonen at «annonsen sannsynligvis ville resultere i utbredt lovbrudd, og hadde blitt målrettet uansvarlig».

Plateselskapet Polydor Records mente imidlertid at plakaten ikke var støtende og fortalte at bildet var et kunstverk designet for å promotere albumet.

HÅR: Kim Kardashian er kjent for å endre hårfrisyre jevnlig, men slik har du aldri sett henne. Video: Rød Løper/Jenny Emilie Aas Vis mer

Albumet ble gitt ut i august 2022, og det var i den forbindelse at plakaten ble satt opp på seks forskjellige steder i London.

«Holy Fvck» er Lovatos åttende album, som skal dokumentere hennes reise med alkohol- og rusproblemer, samt at hun har slitt med sin mentale helse. Likevel skal albumet også dokumentere hennes behandling og bedring.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer