Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ben Affleck anklaget for trakassering etter Weinstein-skandalen:

Fordømte Weinstein etter avsløringen. Nå blir han selv anklaget for seksuell trakassering

Ben Affleck skal ha tatt på brystene til en programleder i 2003.

LEGGER SEG FLAT: Ben Affleck fordømte handlingene til Harvey Weinstein på Twitter. Dagen etter ble han selv anklaget for å ha oppført seg upassende overfor en kvinne i bransjen. Nå legger han seg langflat. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Ben Affleck fordømte handlingene til Harvey Weinstein på Twitter. Dagen etter ble han selv anklaget for å ha oppført seg upassende overfor en kvinne i bransjen. Nå legger han seg langflat. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste uka har dekningen av Hollywood-mogul Harvey Weinstein (65) vært enorm. New York Times publiserte en omfattende artikkel der det ble påpekt at den kjente produsenten skal ha seksuelt trakassert flere kvinner de siste tre tiåra.

Flere kvinner har den siste uka ytret seg offentlig om påstandene. Enkelte har stått fram som offer for 65-åringens ubehageligheter, om det så er i form av fysisk berøring eller kommentarer. Blant dem finner vi Angelina Jolie (42) og Gwyneth Paltrow (45), samt flere andre.

Det er ikke bare film- og tv-bransjens kvinner som har ytret seg sterkt om påstandene. Flere menn har også fordømt handlingene, og blant dem finner vi Hollywood-stjerna Ben Affleck (45).

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før han fikk smake sin egen medisin.

Anklages for beføling

Flere medier, deriblant The Guardian og Huffington Post, har omtalt saken. Den 10. oktober la «Gone Girl»-stjerna ut en skjermdump av en Facebook-status på Twitter, der han forklarte hva han mente var galt med Weinstein.

- Jeg blir lei meg og sint av å lese at en mann jeg pleide å jobbe med har brukt sin maktposisjon til å skremme, seksuelt trakassere og til å manipulere kvinner de siste tiåra. Anklagene om overgrep, som jeg leste i morges, gjør meg kvalm, skrev han blant annet.

Innlegget ble delt videre over 13 000 ganger, og er likt av over 50 000 brukere på nettstedet. Det skulle derimot ikke gå mer enn én dag før siktet ble rettet mot ham selv.

Tidligere skuespiller og programleder Hilarie Burton (35), kjent fra blant annet «One Tree Hill» og som programleder for ungdomstalkshowet «TRL» på 2000-tallet, valgte å dele en historie fra da Affleck for 14 år siden gjestet programmet hun ledet.

BLE ANTASTET: Burton, til venstre i bildet, var kjent fra både «TRL» og «One Tree Hill». Sistnevnte serie hadde hun en hovedrolle i. Her er hun med medskuespiller Chad Michael Murray i 2008. Foto: NTB scanpix
BLE ANTASTET: Burton, til venstre i bildet, var kjent fra både «TRL» og «One Tree Hill». Sistnevnte serie hadde hun en hovedrolle i. Her er hun med medskuespiller Chad Michael Murray i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

I en tråd på Twitter ble det hevdet at Affleck burde holdt tett, fordi enkelte hevder han har oppført seg usømmelig overfor kvinner tidligere. Da kastet en bruker seg inn i debatten:

«Han tok også Hilarie Burton på puppene på TRL en gang. Alle har glemt det».

Burton fikk med seg meldingen, og svarte med at hun ikke hadde glemt at filmstjerna tok på henne. Hun fortalte også at hun var glad for at noen minnet henne på det, og at hun verdsetter kvinnene som de siste dagene har turt å stå fram med sine historier.

«Den gangen måtte jeg le, så jeg ikke skulle begynne å gråte», skriver hun blant annet.

POPULÆRT: «TRL», eller «Total Request Live», var et talkshow for ungdom produsert av MTV. Affleck gjestet programmet flere ganger. Her er han og skuespiller Liv Tyler på besøk i 2004. Foto: Scott Gries/Getty Images/AFP/ NTB scanpix
POPULÆRT: «TRL», eller «Total Request Live», var et talkshow for ungdom produsert av MTV. Affleck gjestet programmet flere ganger. Her er han og skuespiller Liv Tyler på besøk i 2004. Foto: Scott Gries/Getty Images/AFP/ NTB scanpix Vis mer

Den 45 år gamle filmstjerna hadde ikke besvart medienes henvendelser om befølingen da artiklene ble publisert i natt norsk tid. Han brøt imidlertid tausheten i natt, og la seg langflat etter at «hele» Twitter skrev om den upassende hendelsen for 14 år siden.

«Jeg oppførte meg upassende mot Ms. Burton og jeg beklager virkelig», skrev han på nettstedet.

Burton har foreløpig ikke kommentert unnskyldningen.

Blånekter

Tirsdag ettermiddag norsk tid, ble også Harvey Weinstein anklaget for voldtekt. Tre kvinner anklaget Hollywood-produsenten for voldtekt i avisa The New Yorker, skrev The Guardian.

Disse nye og svært alvorlige anklagene benektet den mektige filmprodusenten via en talsperson.

Det er den italienske skuespilleren og regissøren Asia Argento, skuespilleren Lucia Evans, og en foreløpig anonym kvinne som anklager Weinstein for å ha tvunget dem til å ha sex eller delta i seksuelle handlinger.

- Alle anklager om sex uten samtykke benektes av Mr. Weinstein. Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært utøvd noen form for hevn mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, sa Sallie Hofmeister til The New Yorker.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

Fire andre kvinner fortalte også til magasinet at Weinstein angivelig skal ha berørt dem uten deres samtykke - på en måte som «kan klassifiseres som et overgrep».

I artikkelen avslørte også journalisten en lydfil fra en hemmelig etterforskning gjort av New York Police Department i 2015. Der innrømmer angivelig Weinstein å ha befølt modellen Ambra Battilana Gutierrez, som rapporterte oppførselen hans. Hun hevdet, ifølge The Guardian, at Weinstein «var vant med å oppføre seg på denne måten».

Den siste avsløringen følger samme mønster som tidligere anklager mot Weinstein, og kommer fram i lyset dagen etter at både Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow sto fram med sine anklager mot Hollywood-produsenten. I tillegg annonserte også kona hans, Georgina Chapman, at hun nå forlater ektemannen som følge av hans angivelige oppførsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!