Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ivanka Trump og Chelsea Clinton:

Foreldrene deres kjempet om å styre supermakten. På privaten var barna perlevenner

Ivanka Trump har ingen planer om å kutte Hillary Clintons datter ut av livet. 

PÅ RØD LØPER: Ivanka Trump, Keri Russell og Chelsea Clinton stilte på rød løper i 2014 sammen i forbindelse med Glamour sin Woman of the Year-prisutdeling. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Ivanka Trump, Keri Russell og Chelsea Clinton stilte på rød løper i 2014 sammen i forbindelse med Glamour sin Woman of the Year-prisutdeling. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den 8. november ble det klart at Donald Trump hadde vunnet valget. Etter flere måneder med hard og aktiv valgkamp fra både han og Hillary Clintons side, var det Trump som til slutt sto igjen som seiersherre.

Fredag ble han offisielt innsatt som landets 45. president, og både han og familien har denne helgen feiret den store begivenheten.

Til stede på innsettelsen og ballet etterpå var eldstedattera hans Ivanka Trump (35). På tross av at hun har støttet faren sin jevnt og trutt gjennom hele den politiske drakampen han hadde mot Clinton, har hun beholdt et litt spesielt vennskap.

Gode venner

Ivanka er nemlig god venn med Clinton-parets datter Chelsea (36). Det har derimot ikke vært enkelt for de to å holde sammen gjennom valgkampen, der foreldrene deres i flere tilfeller har gjort «alt» for å sverte hverandre.

Den 35 år gamle Trump-dattera kan likevel nå fortelle at de har forsøkt etter beste evne å holde kontakten. Det er i et intervju med programmet «20/20» at 35-åringen nå forteller om det litt usedvanlige vennskapet.

- Hun og jeg har vært venner lenge før valgkampen begynte, og hun vil selvfølgelig være vennen min etterpå, sier hun i programmet og fortsetter:

- Jeg har ikke pratet med henne om de spesifikke komplikasjonene vi møter i dette nye kapittelet, men jeg har planer om å gjøre det, forteller hun,

VENNER: Ivanka Trump og Chelsea Clinton forteller at de har et godt vennskap, og skal prate om hvordan de skal løse ting nå i «det nye kapittelet». Foto: NTB scanpix
VENNER: Ivanka Trump og Chelsea Clinton forteller at de har et godt vennskap, og skal prate om hvordan de skal løse ting nå i «det nye kapittelet». Foto: NTB scanpix Vis mer

Gjennom valgkampen ble de to politiske døtrene nøye fulgt med på, og under den andre debatten mellom Hillary og Donald ble jentene observert mens de ga hverandre en klem.

Og det er heller ikke rart at de har mye å snakke om. Begge er nybakte mødre og har hatt høythengende jobber. Ivanka Trump har tre barn, hvor det siste kom til verden i fjor.

Chelsea Clinton på sin side har to barn, hvor den siste ble født i fjor sommer.

På tross av at de tydelig støtter sine foreldre, lar de ikke det komme i veien for vennskapet.

- Vi støtter foreldrene våre begge to, og det er sånn det bør være. Men vi har fortsatt mye respekt overfor hverandre, sa Ivanka Trump til People i juli.

- Hun er stolt

I september 2015 var Clinton-dattera, som for øvrig er Bill og Hillary Clintons eneste barn, inne på noe av det samme.

- Vennskap er mye viktigere enn politikk. Det lærte jeg da jeg vokste opp, og så foreldrene mine være venner med folk fra alle politiske lag i Arkansas, sa hun til samme magasin.

Clinton har også tidligere snakket om vennskapet til morens konkurrent.

Da programleder Matt Lauer på NBC foreslo et slags møte mellom presidentkandidatens barn, tente Clinton-dattera på ideen.

- Du og Ivanka kan sette dere ned med en kopp kaffe og diskutere tonen i denne valgkampen og hvordan det er å høre det som kommer ut av munnen på den andre kandidaten om den personen dere elsker.

- Det er er ikke noe jeg har tenkt på, men det er noe jeg vil vurdere. Det var tydelig da Ivanka introduserte faren sin forrige uke at hun er stolt av ham, sier Clinton.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling