Britney Spears:

Foreldrene i munnhoggeri

Popstjernas foreldre er svært uenige om datteras vergemål.

UENIGE: Britney Spears' foreldre, Jamie og Lynne Spears, er svært uenige om datteras vergemål. Nå krangler de i retten. Foto: Matt Baron / REX / NTB
UENIGE: Britney Spears' foreldre, Jamie og Lynne Spears, er svært uenige om datteras vergemål. Nå krangler de i retten. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer
Publisert

Popstjerna Britney Spears' (39) mye omtalte vergemål har trolig ikke gått noen hus forbi. Gjennom deler av 2020 har nemlig hennes vergemål vært i fokus, med flere runder i retten.

I flere år er det nemlig faren, Jamie Spears (68), som har hatt fullmakt over datteras eiendeler. Nå skriver People at også mora, Lynne Spears (65), har kastet seg inn i debatten - og dermed har det oppstått full krangel mellom eksparet.

I nye rettsdokumenter, som People har fått innsyn i, kommer det nemlig fram at Jamie hevder at ekskona har utnyttet dattera.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

«Utnyttet datteras smerte»

Det er advokatfirmaet Holland & Knight, som representerer Britneys far, som leverer inn dokumenter der de ber retten om å overstyre moras krav om å stoppe utbetalingene til firmaet.

Forrige uke ba hun nemlig retten om å tilbakebetale avgifter knyttet til «mediesaker».

«Mens vergen og hans rådgivere har vært veldig forsiktige, begrensede og gjennomtenkte i håndteringen av media (lang fra en 'nasjonal mediaturné), er Lynne Spears den som har unyttet datteras smerte og traumer for personlig profitt, ved å publisere en bok om formynderen», heter det i dokumentet, som refererer til Lynnes bok fra 2008, «Through the Storm».

«Til tross for at hun ikke har hatt noe å gjøre med datteras vergemål før inntil nylig, framsetter Lynne Spears påstander som om hun skulle være en direkte part i rettsforhandlingene, noe hun ikke er», heter det videre.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Advokatene mener også at Lynne ikke handler i dattera beste interesse, og at hun ikke har noe kunnskap om utbetalingene som er gjort.

Dokumentene beskriver i tillegg 68-åringen som en svært kjærlig og omsorgsfull far, som ønsker å beskytte dattera ved å ha kontroll over formuen slik at Britney kan leve slik hun ønsker.

Brøt tausheten

Det har blitt skrevet mye om Spears det siste året, og spesielt dokumentaren «Framing Britney Spears» fikk mye oppmerksomhet, etter at den kom ut i februar.

Dokumentaren er produsert av New York Times og byr blant annet på detaljer om popstjernas søksmål mot faren,, som har vært vergen hennes i over 12 år. Den viser også oppsiktsvekkende klipp fra gamle intervjuer og sammenstøt med paparazzi-fotografer.

ØNSKER BRITNEY TILBAKE: Jason Alexander, Britney Spears eksmann, deltok i en #FreeBritney-protest tidligere denne uka. Video: AP Vis mer

Dokumentaren har skapt sterke reaksjoner blant både fansen og i kjendisverdenen. Kort tid etter at den ble sluppet, brøt også stjerna selv tausheten om dokumentaren, som hun selv ikke medvirker i.

I et innlegg på Instagram delte Spears en videosnutt fra en tre år gammel opptreden hvor hun synger låta «Toxic».

«Kan ikke tro at denne opptredenen til Toxic er fra tre år siden. Jeg vil alltid elske å være på scenen, men jeg tar meg tid til å lære og være en normal person. Jeg elsker å bare nyte det grunnleggende i hverdagen», skrev hun innledningsvis.

«Hvert menneske har sin egen historie og sitt syn på andre menneskers valg. Vi har alle så mange ulike, strålende og nydelige liv!!! Husk at uansett hva vi tror vi vet om et menneskes liv, så er det ingenting sammenlignet med personen som faktisk befinner seg bak linsa», fortsatte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer