Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Forfatter Börge Hellström er død

Hadde uhelbredelig kreft.

GIKK BORT: Den svenske forfatteren Börge Hellström sovnet stille inn fredag. Han ble 59 år gammel. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
GIKK BORT: Den svenske forfatteren Börge Hellström sovnet stille inn fredag. Han ble 59 år gammel. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske krimforfatteren Börge Hellström er død, 59 år gammel.

Det bekrefter Hellströms forlagssjef, Ann-Marie Skarp, til den svenske avisa Expressen fredag ettermiddag.

- Det gikk så altfor fort. Vi visste at han var syk, og dette er utrolig trist. Han var en veldig god venn og forfatter som vi har samarbeidet med helt fra begynnelsen. Vi er veldig lei oss, sier hun.

Ifølge Expressen hadde forfatteren uheldbredelig kreft. Hellström fortalte om sykdommen, som han har hatt siden 2015, i januar.

- Svensk helsevesen har ikke noe mer å tilby, sa han til avisa.

Börge Hellström var blant annet en del av forfatterduoen Roslund & Hellström, sammen med Anders Roslund, og har skrevet flere prisbelønte bøker. Flere av dem, deriblant «Udyret» og «Jenta under byen», er oversatt til norsk.

59-åringen har vært åpen om både rusmisbruk og hvordan han ble seksuelt misbrukt som barn, og brukte sine egne erfaringer som inspirasjon til førstnevnte kriminalroman, som tar opp temaer som pedofili og hevndrap.

Boka fikk stor oppmerksomhet i Sverige, og ble belønnet med den gjeveste prisen en svensk krimforfatter kan få, Glassnøkkelen.

Forfatteren var også kjent for sitt arbeid med kriminelle og seksuelt misbrukte barn, og var med å stifte en organisasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!