Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tom Wolfe:

Forfatteren Tom Wolfe er død

Ble 87 år gammel.

DØD: Den amerikanske forfatteren, krønikeskriveren og satirikeren Tom Wolfe er død, 87 år gammel, opplyser hans agent. Foto: NTB scanpix
DØD: Den amerikanske forfatteren, krønikeskriveren og satirikeren Tom Wolfe er død, 87 år gammel, opplyser hans agent. Foto: NTB scanpix Vis mer

Wolfe døde på et sykehus i New York mandag der han var innlagt for behandling av en infeksjon, opplyser hans agent Lynn Nesbit til Associated Press.

Det var ingen ytterligere detaljer rundt dødsfallet i tirsdagens kunngjøring.

Wolfe startet sin karriere som journalist. Han er også kjent for å ha stått i spissen for utviklingen av den såkalte new journalism-bevegelsen på 1960- og -70-tallet i USA, sammen med blant andre Hunter S. Thompson.

Videre står Wolfe blant annet bak romanene «En helstøpt mann» og den satiriske «Forfengelighetens fyrverkeri».

Wolfe hadde siden 1962 alltid kledd seg i hvit dress, noen ganger også med hvitt slips, hvit hatt og hvite sko, en klesdrakt han selv mente virket avvæpnende på dem ham observerte i sitt arbeid, ved at han i deres øyne framsto som «en mann fra Mars, mannen som ikke visst noe om noe som helst og som ønsket å tilegne seg kunnskap».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media