TV 2-Dorthe om «Skal vi danse»:

- Forferdelig og helt jævlig

TV-dronninga avslører én ting hun helst skulle vært foruten.

PÅ PLASS: Dorthe Skappel og influenser Sophie Elise Steen Isachsen er i full gang med innspillinga av «Farmen kjendis» i Aremark. Foto: Espen Solli / TV 2
PÅ PLASS: Dorthe Skappel og influenser Sophie Elise Steen Isachsen er i full gang med innspillinga av «Farmen kjendis» i Aremark. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

I forrige uke ble det kjent at TV-profil og programleder Dorthe Skappel (58) er én av deltakerne i den neste utgaven av «Farmen kjendis». Innspillinga er allerede i full gang i Aremark i Østfold.

Dette er andre gang på kort tid at «God kveld Norge»-dronninga er å se i et stort reality-program. I 2018 deltok hun nemlig også i «Skal vi danse», og 58-åringen har ikke akkurat for vane å takke ja til programmer av et sånt kaliber.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Måtte overtales

- Har du blitt mer åpen for reality, Dorthe?

- Nei, egentlig ikke, sier Skappel da Dagbladet snakket med henne bare dager før avreise til «Farmen kjendis»-gården.

Hun forklarer:

- Når det gjelder «Skal vi danse» måtte jeg overtales noe fryktelig. Det var rett og slett forferdelig og helt jævlig å være med på. Det er noe med det å gå inn i en situasjon der du overhodet ikke har peiling på hva du driver med.

Hun mener det stiller seg ganske annerledes å reise hundre år tilbake i tid - selv om hun reiser bort med elleve andre kjendis-deltakere hun i forkant ikke visste hvem var.

- «Farmen kjendis» kan jo være uforutsigbart det og, men det handler ikke om prestasjoner i den forstand. Av reality er det vel stort sett disse to jeg har vært med på. Og det var en «hard» andre forespørsel her og, for det er få sånne konsepter jeg er begeistret for å være med på, sier hun, vel vitende om at hun tidligere har takket nei til å delta i nettopp «Farmen kjendis».

ENTRET DANSEPARKETTEN: TV 2-Dorthe var med i «Skal vi danse» i 2018. Det likte hun ikke. Foto: TV 2
ENTRET DANSEPARKETTEN: TV 2-Dorthe var med i «Skal vi danse» i 2018. Det likte hun ikke. Foto: TV 2 Vis mer

Verner om seg og sitt

TV 2-profilen erkjenner at hun ikke er veldig tålmodig av seg, og at det fort kan by på utfordringer i det mellommenneskelige inne på gården.

- Om vi befinner oss i en presset situasjon der alle må spille på lag, men noen er umulig å ha med å gjøre - da kan jeg bli veldig brå. Folk som ikke kjenner meg godt kan fort oppleve meg som en diva, brå og brutal eller usaklig. Jeg er ikke veldig redd for det, men slike situasjoner vil jeg nok komme opp i - der denne siden kommer fram.

UBUDEN GJEST: Dorthe Skappel fikk plutselig en revevalp på besøk på hytta. VIDEO: Dorthe Skappel Vis mer

- Men du er vel glad i gode samtaler?

- Ja, men det er fordi jobben min har vært å ha gode samtaler. Jeg er glad i det i en intervjusituasjon. Men det vil ikke si at jeg er så opptatt av det på privaten, egentlig. Privat er det ofte at folk kommer til meg med sin sorg eller sine utfordringer, og da kan jeg være god til å lytte. Også fordi jeg hører hva som blir sagt og går videre etterpå uten å tenke så mye mer på det. Jeg tar sjelden med meg den sorgen videre.

Men:

- Jeg tror kanskje ikke jeg er så flink til å dele av meg selv. Familien min mener i hvert fall at jeg ikke er det. Det handler nok om at jeg verner mye om det som er rundt meg og det som er mitt. Jeg vil helst ikke at folk skal se meg i en sårbar situasjon.

SYK: Dorthe Skappel har vært syk det siste halvåret, men nekter å holde seg borte fra jobb. Vis mer

- Begynner å bli gammel

Hun er gift med Jon (59) og har barna Maria Skappel Holzweiler og Marthe Skappel. Hun har dessuten tre barnebarn på elleve, ni og tre år. Og det er nettopp barnebarna hun er mest bekymret for å reise bort fra i potensielt seks uker mens TV-innspillinga vedvarer.

- Reise bort - det gjør jeg hver eneste sommer. Jeg har behov for det, så sånn sett er ikke det noe problem. Jeg har behov for å komme meg vekk fra alle, og være i min egen boble over tid. Jeg savner dem til tider, men jeg tror det bare er sunt å ikke være oppå hverandre hele tida, forteller programlederen, som sikter til familiens hytte på Koster, som hun ofte drar til når det begynner å bli varmt i været.

LYKKELIG FORHOLD: Dorthe Skappel og mannen Jon Skappel har vært sammen i en årrekke. Dette bildet ble tatt så langt tilbake som i 2008. Foto: Knut Falch / NTB
LYKKELIG FORHOLD: Dorthe Skappel og mannen Jon Skappel har vært sammen i en årrekke. Dette bildet ble tatt så langt tilbake som i 2008. Foto: Knut Falch / NTB Vis mer

- For meg og Jon er ikke dette noe problem, det største problemet er at barnebarna mine kan synes at jeg er lenge borte. Det er det som kanskje er det verste om dagen, at «gud, nå kan jeg se at jeg begynner å bli ordentlig gammel», sier TV-profilen med et smil til Dagbladet.

Skappel deltok også, i 2007, i programmet «Isdans», der hun skadet seg stygt. I årets «Farmen kjendis» deltar også profiler som Sophie Elise Steen Isachsen (26), Heine Totland (50) og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (55).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer