Ane Dahl Torp fra «Heimebane» på Gullruten:

Forklarer det elleville seierskysset

Salen jublet da seierskysset var et faktum.

- EN SPØK: Da Ane Dahl Torp sikret seg tittelen som årets beste kvinnelige skuespiller, feiret hun med å kysse avtroppende «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg. Foto: Espen Solli / Reporter: Ingrid Cogorno / Video: Linn-Christin Marthinussen / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Gullruten har samlet alt som kan krype og gå av norske kjendiser til Grieghallen i Bergen, og lørdag kveld feiret de alle hverandre.

Det var duket for jubel i salen da Ane Dahl Torp (42) stakk av med prisen for beste kvinnelige skuespiller, for sin rolle som Helena Mikkelsen i NRK-suksessen «Heimebane».

Da Dahl Torp troppet opp på scenen for å motta prisen, holdt hun ikke bare en tale. Hun valgte også å kysse avtroppende «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg (44) på munnen.

NACHSPIEL: Erlens Elias og den «Paradise Hotel»-aktuelle broren Erik Sæter kom sammen på rød løper til årets Gullruten-utdeling. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Sjarmen med live

«Heimebane» har vært en av de store favorittene fra året som har gått. Årets beste skuespillere, ifølge Gullruten-juryen, medvirker i den spennende fotballserien. Axel Bøyum (23) ble nemlig få minutter før Dahl Torp kåret til den beste mannlige skuespilleren i år.

Mens han valgte en mer nøktern måte å ta til scenen på, kan Dahl Torp fortelle til Dagbladet at hun bygget det på en intern vits.

- Det var en gammel vits. På Senkveld for mange år siden hadde han sånn Harald gjør ting han ikke kan, og da skulle han ha sånn filmkyss. Og da kysset vi. Og så sa han: Henne har jeg klina med. Så det var en vits.

- Var det planlagt?

- Nei, det var det jo ikke, for jeg visste ikke at jeg skulle vinne, forteller hun og ler.

Flere priser ble også delt ut lørdag kveld. Følg Dagbladets direkteoppdatering her. «Heimebane» er for øvrig også nominert til årets beste dramaserie.

Tidligere på kvelden kunne Dahl Torp fortelle til Dagbladet at hun selvfølgelig håpet på pris, men at kvelden trolig ville bli noe å huske uavhengig av resultat.

Viste fram kjærestene

Det hender alltid noe uventet på Gullruten. Tradisjonelt sett har den røde løperen vært brukt som arena til å vise fram nye kjærester eller å komme med personlige nyheter.

Og årets utdeling bød også på flere overraskelser, allerede på den røde løperen.

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm (69) hadde med seg kjæresten Anita, som han inntil nå har holdt hemmelig for offentligheten.

Han forklarte overfor Dagbladet at forholdet ikke er ferskt.

- Vi er kjærester. Vi har vært sammen lenge. Vi har jobbet sammen, reist sammen og gjort utrolig mye hyggelig sammen, sa han.

KJÆRLIGHET PÅ DEN RØDE LØPEREN: Truls Svendsen strålte sammen med kjæresten Charlotte, mens Eivind Hellstrøm kom sammen med kjæresten Anita. Foto: Andreas Fadum
KJÆRLIGHET PÅ DEN RØDE LØPEREN: Truls Svendsen strålte sammen med kjæresten Charlotte, mens Eivind Hellstrøm kom sammen med kjæresten Anita. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Tv-profil Truls Svendsen (45) hadde for anledningen med seg kjæresten Charlotte.

- Vi er sammen i kveld. Og ellers også da, sa Svendsen og la til:

- Vi gjør alt sammen, og da må vi også gjøre dette sammen. Det er kult at hun har lyst til å dele den gleden med meg.

Det var først i oktober at Svendsen avslørte at han har kjæreste, men overfor Dagbladet forklarte han at de har vært et par i omtrent to år.

- Han er ganske lik privat som på tv, men kanskje litt tøffere i virkeligheten, sier sa kjæresten lattermildt.

TANGERUDBAKKEN-VORS: Dagbladet ble med gjengen fra Tangerud borettslag på Gullruten-vors, for å høre om hva de gjør hvis de vinner - og hvilke kjendiser de helst vil møte. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer