Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Joakim Kleven:

Forklarer sjokk-avbrytelsen

- Jeg fikk en slags «ut av meg selv-opplevelse».

TOK VENNINNA I FORSVAR: Under Vixen Awards så Joakim Kleven seg nødt til å forsvare Sophie Elise Isachsen. Nå forklarer han hvorfor. Foto: NTB Scanpix
TOK VENNINNA I FORSVAR: Under Vixen Awards så Joakim Kleven seg nødt til å forsvare Sophie Elise Isachsen. Nå forklarer han hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er litt lei influenser-Norge nå, den siste uka. Og jeg er en stor del av det og skyld i det, for jeg har jo kastet litt bensin på bålet, erkjenner Joakim Kleven (27) i en ny episode av «Puls», en podkast han har med influenser Anniken Jørgensen (23).

I episoden tar duoen for seg helgas Vixen Awards, som sørget for en rekke oppslag i mediene landet over i dagene som fulgte. Spesielt Kristin Gjelsviks (33) tordentale ble raskt en snakkis, og tirsdag var hun til stede i «Debatten» for å diskutere det hele.

Gjelsvik vant nemlig prisen for årets sterke mening, og benyttet anledningen til å rase mot industrien.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

Rett før Gjelsvik mottok prisen, var det Sophie Elise Isachsen (25) som hadde vunnet pris - da for årets business. Det reagerte Gjelsvik på.

Hun gikk hardt ut mot både TV 2 og Isachsen for at sistnevntes korrigering av en dårlig gjennomført rumpeoperasjon ble sendt på tv, og rettet samtidig kritikk til hele bransjen for at kroppspress ikke har blitt noe mindre - til tross for at det har blitt opprettet et eget fagutvalg.

Joakim Kleven mente på sin side at Gjelsvik gikk hardt ut mot enkeltpersoner, noe han ropte høyt og tydelig fra salen. «Problemet er at du angriper enkeltpersoner», ropte han midt under Gjelsviks tordentale.

- Feil mot enkeltperson

I den ferske podkast-episoden forklarer Kleven hva som fikk ham til å reise seg og forsvare Isachsen.

- Hva enn du har å si, om det er mobbing, personangrep eller om du ikke sier at det er noe av det i det hele tatt, så snakker hun jo ikke fint om en person som er der. Så da fikk jeg en slags «ut av meg selv-opplevelse», forklarer 27-åringen.

Han forteller også hvorfor han reagerte så kraftig på Gjelsviks tale.

- Det som jeg synes er litt rart av Kristin, er at det bare er Sophie som blir nevnt. Og det er rart i et rom med veldig mange folk som påvirker i en negativ retning når det kommer til kroppsfokus. Og derfor synes jeg det er feil å si det mot en enkeltperson på den måten, rett etter at hun har vunnet pris, forteller han i podkasten.

- Det er ukult

Også overfor Dagbladet kunne Kleven i etterkant av Vixen Awards si at han står for alt det Gjelsvik står for, og at han er mye mer lik verdiene hennes enn det Isachsen kanskje er.

Likevel påpekte han at han ikke satte pris på at Kristin Gjelsvik brukte takketalen sin til å skjelle ut en annen som akkurat hadde vunnet en pris.

KORS I MUNNEN: Blogger og artist Sophie Elise Isachsen har sammen med noen venner laget en video der de blant annet parodierer Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Video: Joakim Kleven / Redigering: Marie Røssland Vis mer

- Jeg har så respekt for alt Kristin har stått for, men når man angriper enkeltpersoner, så liker jeg det ikke i det hele tatt. Det synes jeg er dårlig gjort, og det er en form for mobbing. Og det er ukult, punktum, sa han da.

Engasjert i debatten

Joakim Kleven er selv svært engasjert i kroppspressdebatten, og har tidligere snakket åpent om at han har slitt med spiseforstyrrelser.

Da Dagbladet møtte ham i forbindelse med lanseringen av den tolvte sesongen av «Bloggerne», der han er en av profilene, kunne han fortelle at han ser fram til å formidle hjertesakene sine til det norske folk.

KJENDISTUNG VIDEO: Sophie Elise er blant mange kjente profiler som har stilt opp i Joakim Klevens nye musikkvideopromo. Sjekk ut! Video: Joakim Kleven / Rød Løper Vis mer

- Jeg er veldig stolt av de tingene jeg har produsert, og alt jeg gjør, og vil bare fortsette å løfte fram hjertesakene mine, snakke om ting som tekstilindustrien og gutter og kroppspress, fortalte han den gang.

Samtidig kunne han fortelle at han er en type som ikke er redd for å si fra dersom han er uenig i ting, noe som kan forklare Vixen-reaksjonen hans.

- Jeg er en positiv og glad person, og jeg heier på dem, men jeg tør å si fra hvis det er noe jeg ikke er helt enig i, sa han om vennskapet med Isachsen og de andre som medvirker i «Sophie Elises Verden» på TV 2, der han ikke er med i den nye sesongen.