Prins Harry og hertuginne Meghan:

Forlanger beklagelse

Hertugparet ønsker kongelig toppmøte, melder britisk storavis.

UNNSKYLDNING: Mener kongefamilien skylder en beklagelse. Foto: Danny Lawson/AP/NTB
UNNSKYLDNING: Mener kongefamilien skylder en beklagelse. Foto: Danny Lawson/AP/NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) har de siste ukene vært et hett emne - nok en gang. Paret har nylig medvirket i en seks episoder lang dokumentarserie hvor de lovet å dele «hele sannheten».

Serien på Netflix, «Meghan & Harry», har skapt overskrifter over hele verden med påstander om dårlig behandling fra resten av kongehuset i Storbritannia.

Nå melder den britiske storavisa The Times at hertugparet krever et kongelig toppmøte, hvor de også forlanger en beklagelse for behandlingen de hevder å ha mottatt.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Her i dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

Vil snakke ut

Meghan og Harry skal ifølge avisa ha et ønske om å snakke ut med resten av familien, og virkelig lufte det som har plaget dem de siste åra. I dokumentarserien kom det tydelig fram at forholdet mellom spesielt Harry og prins William (40) har surnet.

- Ingenting av det som ble gjort mot Harry og Meghan har vekket bekymring - ikke noe møte, noen formell beklagelse eller erkjennelse av ansvar, sier en kilde nære paret.

Hensikten med det ønskede toppmøtet er ikke bare å få en beklagelse, men også å rense lufta før kong Charles' (73) kroning i mai. Både Meghan og Harry er ventet å delta.

TIL KRIG: Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan har fått sterke reaksjoner av flere. Kongehusekspert Caroline Vagle tror serien kan bidra til splid i familien. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Boka kommer snart

Kilder nære prins William skal ifølge The Times hevder at prinsen ikke har noen planer om å snakke med broren sin. Deler av grunnen skal være Harrys bok, «Spare», som er ventet etter nyttår.

- Ting har vært anspent en stund nå. Det er en tristhet over hvordan ting er med broren... og så kommer boka snart, sier kilden.

Buckingham Palace har enda til gode å uttale seg om Meghan og Harrys Netflix dokumentar. Det er heller ikke bekreftet at et kongelig toppmøte vil finne sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer