Solveig Kloppen:

Forlater TV 2

Den folkekjære programlederen forlater kanalen.

FERDIG: Solveig Kloppen gir seg i TV 2. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FERDIG: Solveig Kloppen gir seg i TV 2. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære programlederen Solveig Kloppen (50) er ferdig i TV 2. Det bekrefter pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, overfor Dagbladet.

Dagbladet får bekreftet av TV 2 at Solveig Kloppen ikke har forlenget kontrakten i kanalen.

- Solveig har en helt spesiell plass i våre TV 2-hjerter, for hun har virkelig gjort det meste som kan gjøres av en programleder i åra hun har vært hos oss. Hun har ledet de største talentshowene, hun har bydd på seg selv og eget liv i dokumentarserier og hun har invitert hele Norge hjem til seg. Vi har stor forståelse for at Solveig nå har lyst på nye utfordringer og ønsker henne all mulig hell og lykke på veien videre, sier programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Dagbladet og legger til:

- Samtidig er vi veldig glade for at Solveig skal fortsette med å lage «En del av meg» på TV 2, og at vi derfor kommer til å se henne hos oss en god stund fremover. Det er vi veldig glad for!

- Utrolig takknemlig

TV 2 opplyser om at Kloppen skal til Discovery.

I en pressemelding fra Discovery forteller Kloppen at TV 2 har vært som et hjem for henne i nesten tjue år.

- Og jeg er utrolig takknemlig for alle de fine prosjektene og de fantastiske menneskene jeg har fått lov til å jobbe med. Men på et eller annet tidspunkt må man jo flytte hjemmefra, og nå føltes det riktig å gjøre det. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med den kreative, hyggelige og framoverlente gjengen i Discovery, fortsetter Kloppen.

ÅRETS KVINNE: Det var en rørt Solveig Kloppen som mottok prisen for årets kvinne på Se og Hørs kjendisgalla. Video: Bjørn Lindgren/Rød Løper Vis mer

Discoverys programdirektør, Magnus Vatn, er svært glad for å få Solveig Kloppen i programlederstallen.

- Solveig er en av de dyktigste, mest erfarne, best likte og definitivt mest hyggelige menneskene som finnes i vår bransje. Det er stor stas for oss i Discovery at hun har lyst til å bli med laget vårt. Solveig er også veldig anvendelig, hun kan bidra på veldig mange forskjellige vis, så det skal bli skikkelig spennende å sette seg ned med henne og planlegge fremtidige prosjekter, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery, i pressemeldingen.

I pressemeldingen opplyses det om at Kloppen skal gjøre ferdig noen prosjekter i TV 2, men blir etter hvert å se som programleder på TVNorge og discovery+.

Dagbladet har vært i kontakt med Solveig Kloppen. Hun henviser til TV 2.

TAR TIL TÅRENE: Solveig Kloppen sleit med å holde tilbake tårene hos «Lindmo» da hun snakket om den tøffe tiden etter både moras og søsteras død. Video: NRK Mistet både mor og søster på seks uker: https://www.dagbladet.no/kjendis/mistet-bade-mor-og-soster-pa-seks-uker/70641523 Vis mer

Kjendisene åpner seg

Kloppen er en av kanalens mest profilerte programledere, og var først å se i «Idol» i 2004.

I seinere år har hun ledet program som «Norske Talenter» og «En kveld hos Kloppen» - der har det nærmest blitt en vanesak at norske kjendiser åpner seg opp om vanskelige hendelser og utrolige historier.

Denne høsten har hun vært aktuell med dokumentarserien «En del av meg» på TV 2, men har også vært å se på TVNorge i «Kongen befaler» og «Gjett hvem!».

GRÅTER: I denne ukens episode av «Helt Harald» er det Solveig Kloppen som er gjest. Og når Solveig forteller om hvor mye hytten betyr for henne begynner hun å gråte. Vis mer

Åpenhet

I 2017 opplevde 50-åringen at livet ble snudd på hodet, da hennes mor og søster begge døde i løpet av seks uker. På den tida var hun i gang med innspillingen av en ny tv-serie om døden, men fokuset ble raskt skiftet mot henne selv etter de vonde opplevelsene.

I «Det jeg ikke fikk sagt» fikk Norge et nært møte med Kloppen og hennes familie i sorgen, noe som utløste et skred av sympati og hjerter i sosiale medier. Serien ble anerkjent med hele to Gullruten-nominasjoner for åpenheten.

- Det er jo veldig godt når man lager noe så personlig. En ting er at det har vært en fin mottakelse, men så har det jo vært mange seere i tillegg, og man vil jo gjerne at det skal bli sett og snakket om. Det er jo det som er målet, at man åpner litt opp, og det at jeg er åpen kan gjøre at det blir lettere for andre å snakke om de vanskelige tingene, sa Kloppen til Dagbladet i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer