R. Kelly og Joycelyn Savage:

Forloveden: «Søt, forsiktig og snill»

Forloveden ber om mildere straff for R. Kelly.

NEKTER: R. Kelly har hele tida benektet anklagene. Foto: Antonio Perez/AP/NTB
NEKTER: R. Kelly har hele tida benektet anklagene. Foto: Antonio Perez/AP/NTB Vis mer
Publisert

I september ble det kjent at R&B-artisten Robert Sylvester Kelly (55), bedre kjent som R. Kelly, var funnet skyldig i rettsaken mot ham.

En føderal domstol i New York mente han gjennom flere tiår har utført overgrep mot mindreårige. I juni ble han dømt til 30 års fengsel.

BENÅDELSE: Joe Exotic var så skråsikker på å bli benådet av Trump at han bestilte en limousin utenfor fengselet han sitter i - det endte ikke som planlagt. Vis mer

«Dyp forelsket»

Nå ser det ut til at Kelly har noen på utsiden som kjemper for hans frihet. I et brev E! News har fått innsyn i, skriver sangeren Joycelyn Savage (26) at hun og Kelly er forlovet, og ber om en mildere straff for ham. Brevet er datert 13. juni, og er sendt fra 55-åringens team i forkant av dommen.

Savage har tidligere forsvart Kelly, men seinere anklaget ham for seksuell og psykisk midhandling. Nå snur hun igjen.

«Mitt navn er Jocelyn Savage, og jeg er Robert Kellys forlovede. Jeg skriver dette brevet i støtte til Robert i forkant av straffeutmålingen, så jeg kan forklare retten at jeg ikke er offeret som myndighetene framstiller meg som», skriver 26-åringen.

FORLOVET: R. Kelly skal være forlovet med 26 år gamle Joycelyn Savage. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
FORLOVET: R. Kelly skal være forlovet med 26 år gamle Joycelyn Savage. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Videre beskriver Savage forholdet deres som «fantastisk», og kaller sin forlovede «det beste som har skjedd henne noen gang».

«Vi har et veldig spesielt bånd og er dypt forelsket. Robert er ikke det monsteret han beskrives som. Robert slik jeg kjenner ham, er veldig søt, forsiktig og snill».

DØMT: Skjønnhetsdronning og tidligere lærer Ramsey Carpenter-Bearse er dømt til to års fengsel etter å ha sendt pornografiske bilder til en elev. Vis mer

Savage beskriver også den overgrepsdømte musikeren som «bestemt og målrettet», og hevder anklagene mot ham er falske.

«Jeg er en voksen kvinne, og jeg kan snakke for meg selv, derfor ville jeg gi retten dette brevet. Kelly er en god mann med et godt hjerte, som fortjener å være hjemme med sine kjære».

Nekter for anklagene

I rettssaken vitnet flere kvinner, som mente «I Believe I Can Fly»-sangeren manipulerte dem til sex da de fremdeles var mindreårige i perioden 1992-2017, skriver E! News.

HAR SLITT: Cristian Brennhovd forklarer hvorfor han har slitt etter voldshendelsen han ble utsatt for i oktober 2021. Video: Rød Løper Vis mer

Kelly har hele veien hevdet han er uskyldig, men ble likevel dømt til 30 år i fengsel, to uker etter at Savages brev ble skrevet.

Artisen ble funnet skyldig i overgrep, menneskehandel og utpressing. Aktoratet mente også Kelly hadde utnyttet sin posisjon for å få tilgang til unge mennesker han kunne utnytte.

Han skal også ha beordret medarbeidere til å skaffe ham mindreårige. Både sjåfører, livvakter og assistenter skal ha vært styrt som et kriminelt nettverk, ifølge CNN.

FÅR REFS: Kjendiser må også holdet seg hjemme i disse dager, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på andre måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

Kelly giftet seg blant annet ulovlig med sangeren Aaliyah i 1994, da hun bare var 15 år gammel. Han har også blitt dømt for vold og overgrep tidligere. I 2008 ble han tiltalt for å ha hatt samleie med ei mindreårig jente, men ble seinere frikjent etter en treig rettsprosess og manglende bevis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer