Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Harry og Meghan Markle:

Forlovelsesbildene av prins Harry og Meghan Markle er tatt av en polsk prins

Dette visste du ikke om Meghan Markle og prins Harrys forlovelsesbilder.

FORLOVELSESBILDENE: De nye forlovelsesbildene av Meghan Markle og prins Harry er tatt av en prins. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace / NTB Scanpix
FORLOVELSESBILDENE: De nye forlovelsesbildene av Meghan Markle og prins Harry er tatt av en prins. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag delte Kensington Palace helt ferske bilder av det nyforlovede paret prins Harry (33) og Meghan Markle (36).

To bilder i svart-hvitt, og et annet i farger, fotografert av fotografen Alexi Lubomirski. Han er derimot ingen alminnelig fotograf.

Ifølge flere utenlandske medier, deriblant The Telegraph, viser det seg nemlig at Lubomirski, på lik linke som prins Harry, også har «blått blod» i årene.

Lubomirski, som for tida bor i New York, er nemlig en polsk prins. Hans kongelige røtter strekker seg tilbake 500 år på farssiden. Han har til og med den offisielle tittelen «Hans Kongelige Høyhet». Det skal derimot nevnes at Polen ikke har en aktiv kongefamilie for tida.

Elsket bildene hans

Ifølge People skal Prins Harry og Meghan Markle ha møtt den polske prinsen for første gang samme uke som de ble forlovet.

Det skal ha vært måten Lubomirksi tok bilder på, som imponerte prins Harry og Markle.

- De vurderte flere fotografer, men ble veldig imponert over Lubomirski sin fotografiske stil, har en talsmann for det britiske kongehuset uttalt til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet:

FORLOVELSEBILDET: Prins Harry og Meghan Markel valgte selv ut fotografen til deres nye forlovelsesbilder. Foto: Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace
FORLOVELSEBILDET: Prins Harry og Meghan Markel valgte selv ut fotografen til deres nye forlovelsesbilder. Foto: Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace Vis mer

Publisert kongelig bok

Lubomirski er en motefotograf som ble født i England. Hans mor er fra England og hans far er halvt polsk og halvt fransk. Og det er på farssiden, fra den polske kongefamilien, Lubomirski har arvet sin kongelige tittel.

Selv har Lubomirski to barn, guttene Soleluka (7) og Leone (4), og det var ikke før han ble far at den kongelige tittelen fikk betydning.

I 2014 publiserte han en bok om «Hvordan opptre som kongelig», dedisert til sine barn.

- Når du får dine egne barn begynner du å forstå dine egne foreldre. Det faren min lærte meg om min tittel og arv, vil jeg også lære til mine barn, har han uttalt.

- Mamma pleide å si til meg: «Hvis du skal være en prins i dagens samfunn, må du være en prins i hjertet ditt og i handlingene dine». Denne boka inneholder gammeldagse råd, og hvordan man bruker dem med en mer moderne og spirituell tvist, har han sagt til Hamptons Magazine

Flyttet til Afrika

Da Lubomirski var 11 år flyttet han til Botswana i Afrika sammen med sin mor og engelske stefar. Ifølge The Telegraph skal det ha vært der han startet sin interesse for fotografi.

Seinere returnerte han til England, hvor han begynte å studere fotografi ved Brighton University. Etter studiet jobbet han for motefotografen Mario Testino som assistent i fire år, og fortsatte seinere å jobbe med journalisten Katie Grand, som han lanserte magasinet «The Face» med.

Saken fortsetter under.

Siden den gang har Lubomirski jobbet for magasiner som Harper's Bazaar, herremagasinet GQ og Vogue i land som blant annet Mexico, Tyskland, Russland, Spania og Korea.

Han har også utgitt en rekke fotobøker med egne bilder av blant andre Julia Roberts, Charlize Theron, Beyoncé og Scarlett Johansson.

Etter at han jobbet med modellen Lupita Nyong'o, ble han inspirert til å gi ut en boka «Diverse Beauty», boka som hedrer skjønnhet i ulike former.

Nå har han bosatt seg i New York, hvor han bor sammen med sine to barn.

- Klarer ikke stoppe å smile

Da Lubomirski fikk forespørselen om han ønsket å fotografere prins Harry og Meghan Markle for deres forlovelsesbilder, var han ikke vanskelig å be.

På sin instagramkonto skriver han at han ikke klarer å stoppe å smile når han ser på bildene av den forelskede duoen.

- En stor takk til hans kongelig høyhet prins Harry og Meghan Markle, for å la meg ta deres forlovelsesbilder. Ikke bare var det en stor ære, men også et stort privilegium å bli invitert til å dele, og bli et vitne til, deres kjærlighet for hverandre. Jeg klarer ikke stoppe å smile når jeg ser på bildene vi tok, skrev han til et av bildene han delte på Instagram.

Det var tydelig at paret hadde forberedt seg godt til photoshooten, da begge har forskjellige antrekk på seg i hvert bilde.

Paret smilte og så lykkelige ut, og hemmelighetene bak bildene skal være like romantisk som på bildene. Ifølge People har stedet bildene er tatt, en helt spesiell betydning for det forelskede paret.

Gifter seg samme sted

Ifølge kjendisnettstedet er bildene tatt i Forgmor House, som bare er et steinkast unna Windsor Castle - samme sted som paret også skal gifte seg i mai.

Tidligere har nemlig prins Harry uttalt at Windsor Castle er et helt spesielt sted for ham. Der ble han blant annet døpt i 1984, og i løpet av året har også duoen tilbrakt mye tid sammen i Windsor.

Da prins Harrys fetter Petter Phillips, sønn av prinsesse Anne, giftet seg i 2008, ble vielsen holdt på nettopp dette stedet. Også prins Charles giftet seg i St. George's Chapel i Windsor i 2005.

Ifølge People har Forgmor House vært et landsted for den britiske kongefamilien i over 300 år.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!