Rune Larsen:

Forlovet med 24 år yngre kjæreste

Rune Larsen fridde og fikk ja.

GIKK NED PÅ KNE: Rune Larsen fridde til kjæresten i pinsen. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
GIKK NED PÅ KNE: Rune Larsen fridde til kjæresten i pinsen. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 ble det kjent at musiker Rune Larsen (72) og kona gjennom nesten 50 år, Edle Tornes Larsen, hadde gått hver til sitt. Paret var i alle år et kjent og kjært par i offentligheten, men har i stor grad hegnet om sitt private liv.

Det kom derfor overraskende på da Se og Hør i 2019 kunne avsløre at det var slutt mellom dem. Larsen selv bekreftet at han i mai samme år hadde flyttet ut av deres felles bolig i idylliske Starefossen i Bergen - til fordel for en midlertidig tilværelse på hotell.

Forlovet

I etterkant har det imidlertid blitt kjent at artisten har funnet lykken på ny med sunnmørsdamen Anne Veddeng (48), og det er ingen tvil om at paret har det fint sammen.

I et eksklusivt intervju med Se og Hør kan nemlig musikeren nå røpe at de har tatt forholdet et steg videre og skal gifte seg.

FRIERI: Rune Larsen forteller i et eksklusivt intervju med Se og Hør at han er forlovet. Faksimile: Se og Hør
FRIERI: Rune Larsen forteller i et eksklusivt intervju med Se og Hør at han er forlovet. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Vi har lenge tenkt på at vi skulle formalisere forholdet vårt med en forlovelse, men vi fant aldri tid og sted som vi syntes var egnet og romantisk nok. En forlovelse må jo være noe spesielt som vi kan se tilbake på, forteller Larsen, og avslører at frieriet fant sted under en fjelltur i pinsen.

GIFTER SEG: I 2019 ble det klart at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har forlovet seg. Nå letter hun på sløret om hvordan bryllupet blir. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Makker og kjæreste

Gjennom karrieren har artistveteranen vært godt vant med dyktige duettpartnere - fra Helge Nilsen i «The Stringers» til Tor Endresen. Anne Veddeng føyet seg inn i rekken - med et lite unntak.

- Rent estetisk er det en kraftig forbedring, slo Rune spøkefullt fast på scenen i Grieghallen i 2018.

Det var nemlig her han introduserte sin nye musikalske makker, som nå altså er hans forlovede.

Veddeng har tidligere uttalt til Se og Hør at Larsen er en fin motivator og at hun føler seg trygg med ham. Forlovelsen kommer et drøyt år etter at paret avslørte at de hadde blitt kjærester.

GIFTER SEG: Camilla Lorentzen og Julie Vistnes skal gifte seg! Video: Camillalor / Instagram Vis mer

Familien først

Dette blir som nevnt Larsens andre ekteskap. Han og ekskona Edle giftet seg 5. juli 1969 da han var 20 år og hun 21. Paret var gift i nesten fem tiår.

Familien har alltid vært faktoren Rune Larsen har trukket frem som det viktigste i livet. Han har heller ikke lagt skjul på at samlivet til han og ekskona også kunne by på sine utfordringer.

- Vi har hatt våre «ups & downs» vi også. Jeg blir litt oppgitt når jeg av og til hører folk si «ja, men det er jo så enkelt for dere. Dere er jo kristne», sa han til Se og Hør, og fortsatte:

BRYLLUP: Helene Olafsen snakker om bryllupsplanleggingen. Reporter: Sofe Losen/Video: Se og HØR Vis mer

- Som om ikke vi også har de samme driftene og feilene som alle andre. Ingen går gjennom livet uten å ha problemer, og å utbasunere sin egen lykke kan virke respektløst overfor dem som sliter i sine forhold. Det heter «i gode og onde dager».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer