Gullruten 2019:

Forlovet seg under Gullruten

«Farmen»-profilen gikk ned på kne.

FRIERI: Farmen-paret tok steget videre da Tonje Frøystad Garvik plutselig fridde til kjæresten Lene Sleperud på direkten. Vis mer

GRIEGHALLEN (Dagbladet): Lørdag kveld er en rekke tv-kjendiser samlet i Grieghallen i Bergen, der årets Gullruten-utdeling blir arrangert for 21. gang.

I forkant av selve utdelingen viste de celebre gjestene fram sine flotteste festantrekk på den røde løperen, før de trakk inn i salen - fulle av forventning og spenning rundt hvem som kom til å stikke av med de gjeve prisene.

For de to «Farmen»-profilene Tonje Frøystad Garvik (29) og Lene Sleperud (29) ble imidlertid kvelden helt spesiell.

Under årets Gullruten-utdeling filmet kamera publikum under en sekvens cirka midtveis. Det som begynte som en Kiss Cam, endret seg brått til en forlovelse.

FRIERI: Tonje Frøystad Garvik gikk ned på kne foran en fullsatt sal, og fikk ja! Foto: Evind Senneset / TV 2 / NTB Scanpix
FRIERI: Tonje Frøystad Garvik gikk ned på kne foran en fullsatt sal, og fikk ja! Foto: Evind Senneset / TV 2 / NTB Scanpix Vis mer
FORLOVET: Paret feiret med et kyss. Foto: Evind Senneset / TV 2 / NTB Scanpix
FORLOVET: Paret feiret med et kyss. Foto: Evind Senneset / TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

- Nå har vi faktisk hytte og leilighet, så tenkte å spørre deg: Vil du gifte deg med meg? Sa Frøystad Garvik. En rørt Sleperud reiste seg opp og svarte ja.

- Flaks hun sa ja

Til Dabladet kan Frøystad Garvik etter frieriet fortelle at et giftermål er et naturlig steg for paret. Likevel var hun veldig nervøs da det hele skulle skje.

- Dæven så skjelven en blir når en står midt i det. Nå har det jo vært skrevet om forlovelse mellom oss overalt så nå var det på tide å «dame» seg opp å gjøre overskriftene til virkelighet. Flaks hun sa ja, sier hun, og legger humoristisk til:

- Jeg tror det har noe med å gjøre at hun falt alvorlig for meg på joggeturen i dag, da hun måtte sy åtte sting.

SJOKKERT: Lene Sleperud ble tatt på senga da kjæresten plutselig fridde under Gullruten. Foto: Jonas Jørstad
SJOKKERT: Lene Sleperud ble tatt på senga da kjæresten plutselig fridde under Gullruten. Foto: Jonas Jørstad Vis mer

Kjæresten, eller forloveden som hun nå er, ble svært overrasket over frieriet:

- Jeg har ikke ord, herregud, det var noe jeg virkelig ikke så komme! Jeg er så forelsket og selvfølgelig sier jeg ja til å tilbringe livet mitt med denne fantastiske dama, jubler hun lykkelig.

Hintet om forlovelse

Allerede på den røde løperen i forkant av utdelinga, hintet paret om en mulig forlovelse. Da kunne de fortelle at de hadde kjøpt leilighet sammen - og at de var klare for det neste steget i forholdet.

FORLOVET: Lene Sleperud ble fridd til av kjæresten Tonje Frøystad Garvik under Gullruten 2019 i Grieghallen i Bergen. Her er de på den røde løperen i forkant av prisutdelingen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORLOVET: Lene Sleperud ble fridd til av kjæresten Tonje Frøystad Garvik under Gullruten 2019 i Grieghallen i Bergen. Her er de på den røde løperen i forkant av prisutdelingen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Sleperud kunne blant annet fortelle at hun gjerne ønsket seg en forlovelsesring, og Frøystad Garvik la til at kjæresten hadde «mast» om det i to år.

- Jeg maser om det fordi jeg elsker denne jenta, så vi får se hva som skjer, sa en uvitende Sleperud til Dagbladet.

BLIR SAMBOERE: «Farmen»-paret Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud hinter om frieri på den røde løperen. Video: Rød Løper Vis mer

«Farmen»-par

Da det nyforlovede paret deltok i TV 2s gårdsreality, «Farmen», høsten 2018, holdt de lenge forholdet sitt skjult for de andre deltakerne - av taktiske årsaker.

GÅRDSREALITY: Tonje Frøystad Garvik vant «Farmen» i 2018. Kjæresten Lene Sleperud kom på fjerde plass. Foto: NTB Scanpix
GÅRDSREALITY: Tonje Frøystad Garvik vant «Farmen» i 2018. Kjæresten Lene Sleperud kom på fjerde plass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Som par kan vi fort bli oppfattet som en trussel for gruppa, og vi ønsker å bli kjent med folk som enkeltindivider. Målet er å stå sammen i en finale, fortalte Sleperud til Dagbladet før innspillingen startet.

Frøystad Garvik stakk av med seieren, mens Sleperud kom på fjerdeplass.

Samboere

Paret har vært kjærester i to og et halvt år, men bodd hver for seg. I mars ble det imidlertid kjent at de skulle selge leilighetene sine - og flytte sammen.

- Det blir veldig hyggelig å bo sammen. Jeg føler jo at vi bor veldig oppå hverandre allerede, sa Frøystad Garvik til Dagbladet den gang, og fortsatte:

- Det er jo en stor investering i forholdet å selge begge leilighetene og kjøpe ny sammen, men det føles riktig å gjøre nå.