Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Forlovet

Prinsesse Märtha Louise har fått ring på fingeren.

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Prinsesse Märtha Louise (50) fikk pressen til å koke da hun i mai 2019 avslørte at hun hadde funnet lykken med den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (47).

Siden har det forelskede paret tilsynelatende aldri sett seg tilbake. Durek har tidligere avslørt at han har ønsker om å fri til kjæresten, og nå er katta endelig ute av sekken.

Nå er nemlig paret forlovet, og skal gifte seg!

RINGEN: Prinsessens forlovelsesring. Foto: Babak Golkar/elevateYOU / NTB
RINGEN: Prinsessens forlovelsesring. Foto: Babak Golkar/elevateYOU / NTB Vis mer

Det melder NTB.

- Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glade for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skriver paret i en pressemelding.

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Ha tålmodighet med oss. Vi kommer til å meddele alt når tida er inne, men til da vil vi fortsette å feire kjærligheten. Maud, Leah og Emma gleder seg på våre vegne og det er en spennende tid for hele familien. Vi ber likevel om forståelse for at barna i denne perioden fremover får nyte sommeren i fred og ro.

Det er ennå ikke satt noen dato for bryllupet, og paret kommer fortsatt til å bo på ulike kontinenter i tiden framover. Paret forlovet seg i Los Angeles.

Dagbladet har vært i kontakt med prinsessens manager, Carina Scheele, som opplyser at de ikke har noen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Gratulasjoner

I anledning den hyggelige nyheten har både kongeparet og kronprinsparet delt sine gratulasjoner.

«Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sender sine hjerteligste gratulasjoner til Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning deres forlovelse, og ønsker dem alt godt i tida fremover», lyder gratulasjonen fra kongeparet, men kronprinsparet skriver:

«Kronprinsfamilien sender Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett varme gratulasjoner i anledning forlovelsen. De ønsker hele familien alt det beste for fremtiden».

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at hun ikke er overrasket over den hyggelige nyheten, og benytter samtidig anledningen til å gratulere det nyforlovede paret.

- Vi må gratulere paret med forlovelsen. Dette kommer ikke som noe sjokk, Durek har jo sagt det tidligere og hintet flere ganger om det. De har ikke lagt skjul på den sterke kjærligheten tross utfordringene som har vært. Det er tydelig at de har stått sammen hele veien. Jeg er ikke overrasket.

- Stråler

Kongehuseksperten påpeker at det ble en voldsom storm da prinsessen bekreftet forholdet med Durek.

- Mange var skeptiske, og det ble ikke bedre etterhvert som han uttalte seg om flere kontroversielle temaer. Men prinsessen er vant med å stå i stormen, og sto der støtt med ham, sier Vagle, og fortsetter:

- Hun har virkelig strålt noe helt spesielt etter hun traff ham, og de deler ofte denne sterke kjærligheten seg i mellom med oss i form av store ord på sosiale medier.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Vagle legger imidlertid ikke skjul på at det nyforlovede paret har møtt på flere harde utfordringer gjennom forholdet, blant annet skepsisen til Durek i Norge, Ari Behns dødsfall og pandemien som skilte dem fra hverandre.

- Likevel har forholdet holdt, og de har bevist at sterkest av alt er kjærligheten, sier Vagle.

- Glad og velsignet

«Han omfavner hele meg uten spørsmål eller frykt. Han får meg til å le mer enn noen andre og har den dypeste visdom å dele. Jeg føler meg så glad og velsignet for at han er kjæresten min», skrev prinsesse Märtha Louise på Instagram for tre år siden.

Nyheten om at hun hadde fått seg kjæreste slo naturlig nok ned som en bombe i norsk offentlighet, men var på ingen måte glemt dagen etterpå.

Alle hadde en mening om prinsessens nye drømmeprins, og det var mildt sagt nok å ta av, men på et tidspunkt roet kjøret seg kraftig rundt paret.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer

Det har likevel ikke vært mangel på overskrifter, ofte om kjærlige hilsener mellom de to i sosiale medier.

- Forholdet satte nærmest landet på hodet. Se og Hør skrev faktisk om den nære relasjonen allerede i februar i fjor, men den gang trodde de fleste det bare var et profesjonelt forhold. Tre måneder etter slo bomba ned - prinsessen var kjæreste med «sjamanen», har Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle tidligere uttalt.

Og nå skal de altså gifte seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer