Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fornærmede ble så redd at han flyttet fra Bergen etter basketak med John Olav Nilsen

Har slitt med angst og depresjoner.

I RETTEN: Musikeren John Olav Nilsen (32) står i dag tiltalt i Bergen tingrett for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika. Her sammen med sin advokat Linda Ellefsen Eide. Foto: Paul S. Amundsen.
I RETTEN: Musikeren John Olav Nilsen (32) står i dag tiltalt i Bergen tingrett for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika. Her sammen med sin advokat Linda Ellefsen Eide. Foto: Paul S. Amundsen. Vis mer

BERGEN (Dagbladet): Den Spellemann-belønte musikeren John Olav Nilsen (32) står sammen med en 23-årig kamerat tiltalt i Bergen tingrett for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika.

Nilsen har ikke erkjent straffskyld for noen av tiltalepunktene, og forklarte i retten tidligere i dag at det var han som ble dyttet først.

Har vært redd Den fornærmede er en 29 år gammel mann fra Østlandet. Han hadde vært på byen før han kom inn på Deli de Luca, og forklarte i retten at han var full på det aktuelle tidspunktet. 29-åringen forklarte at han har slitt med angst og depresjon etter hendelsen som fant sted i september 2013.

- Jeg har vært redd for at noe slikt kan skje i igjen. Siden det skjedde da, hvorfor skulle det ikke kunne hende enda en gang. Derfor flyttet jeg fra Bergen, forklarte 29-åringen.

- Det gikk bra først, men så klarte jeg ikke mer. Hendelsen den dagen spilte inn på angsten jeg har slitt med. 

I tiltalen blir volden fornærmede ble påført betegnet som at den har karakter av mishandling. Det er en av grunnene til at John Olav Nilsen og kompisen hans er tiltalt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. 

Den fornærmede 29-åringen ble sykemeldt i en uke etter hendelsen med skader i ansiktet og overkroppen. Han forklarte at han ble sykemeldt på nytt i sommer på grunn av angsten og depresjonen, som han har fått behandling for av det offentlige.

Det ble vist fram video av basketaket i retten, i tre forskjellige vinkler. John Olav Nilsen og kompisen var inne på Deli De Luca-kiosken først, og så kom fornærmede inn. Etterhvert ble det en konfrontasjon som varer i flere minutter, hvor både den fornærmede og Nilsen utvekslet slag. 

Les også: John Olav Nilsens forklaring.

Les også: John Olav Nilsen tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter

Benekter første slag Den fornærmede husker få detaljer fra opptakten til basketaket, heller ikke detaljer fra hendelsesforløpet, men benekter at han slo først.

- Jeg har ikke så mye å komme med nå, det er så lenge siden. Jeg husker at jeg lå på gulvet, og etterpå snakket jeg med politiet, forklarte den fornærmede, og klarte ikke spesifisere hvem av de to tiltalte, John Olav Nilsen og en 23-årig kompis, som gjorde hva.

Ifølge politibetjenten som tok John Olav Nilsen og hans medtiltalte kompis med i arresten, ble den fornærmedes lommebok og mobiltelefon funnet på henholdsvis kompisen og Nilsen.

Den fornærmede fortalte i retten at disse gjenstandene hadde falt ut av lommene hans under basketaket.

Politiadvokat Kristin Harstad har lagt ned påstand om 90 dager ubetinget fengsel for begge de tiltalte.  

HER VAR BASKETAKET: På denne Deli De Luca-kiosken i Bergen. Foto: Øistein Norum Monsen
HER VAR BASKETAKET: På denne Deli De Luca-kiosken i Bergen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media