Carl Aksel Jansen:

Fornærmet i retten: - Jeg var redd

Carl Aksel Jansen innledet et forhold til en realityprofil som han erkjenner at han bedro. Hun forklarer seg i retten.

I RETTEN: Carl Aksel Jansen er denne uka i Oslo tingrett. Foto: Morten Eik/Se og Hør
I RETTEN: Carl Aksel Jansen er denne uka i Oslo tingrett. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka begynte rettssaken mot tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen (25).

Han er tiltalt for en rekke forhold vedrørende grovt bedrageri, hvitvasking og ruskjøring. Han erkjenner helt eller delvis alle forholdene i tiltalen.

Årsaken til at et fåtall av forholdene delvis er erkjent straffeskyld skyldes beløpet på bedrageriene, ikke hvorvidt de faktisk har skjedd, noe han erkjenner.

En av de fornærmede i saken er en kvinne, også tidligere reality-deltaker, som Jansen forklarte tirsdag at han hadde innledet et forhold til. Kvinnen er en av seks fornærmede i saken.

- Utspekulert som jeg var, tenkte jeg at hun var en god kandidat til å svindle. Jeg oppførte meg helt jævlig. Jeg har lurt henne trill rundt, manipulert henne og spilt på følelsene hennes. Jeg flyttet til og med inn til henne da vi begynte med låneopptakene. Jeg tok henne med ut på en middag og introduserte at jeg trengte hjelp med å ta opp lån på en bil. Det ville hun hjelpe meg med, og jeg fikk all informasjonen hennes, forklarte Jansen i retten tirsdag.

- Redd

Kvinnen stilte torsdag som vitne i rettssaken. Sju av forholdene omhandler henne. Jansen erkjenner skyld i alle disse. Til sammen skal Jansen og en av de to andre tiltalte ha tatt opp lån på henne på til sammen 1,1 millioner kroner.

Kvinnen er svært preget i retten, og tar tidlig i forklaringen til tårene.

Hun forteller at Jansen under en middag ba om hjelp til å kjøpe en bil. Han skal da ha bedt om kodebrikka hennes til banken, for å sjekke opp om hun kunne ta opp lån.

DAG 1: Line Andersen forlater Oslo Tingrett etter første dag i rettssaken mellom henne og NRK. Video: Marie Røssland / Dagbladet TV. Vis mer

Kvinnen forklarer videre at tida gikk, og at hun registrerte at Jansen hadde fått ny bil. Så skal inkassoene begynt å komme i posten.

Da hun konfronterte ham med det, skulle de møtes for en kjøretur. Under kjøreturen skal hun ha begynt å gråte da hun fortalte ham om pengekravene hun hadde mottatt.

- Da ble han ganske sint og skjelte meg ut. Han sa jeg ikke hadde noen grunn til å være lei meg, sier hun.

Hun forteller også at hun etter anmeldelsen av ham var redd.

- Det kom mange sinte meldinger inn. Helt ærlig var jeg ganske, ikke redd for ham, men han hadde sagt mange ganger at han kjente masse folk som kunne fikse ting. Det var en periode jeg så meg over skulderen fordi jeg var redd han skulle få noen til å gjøre noe, sier hun.

Dagbladet var tirsdag i kontakt med kvinnen. Hun opplyste da at hun ikke ønsket å kommentere saken.

- Helt forferdelig

Kvinnen forklarer at hun har fått store økonomiske problemer etter at Jansen tok opp lån på henne. Hun sier hun selv har gått i «krig» mot bankene.

- Det er det som har vært det verste. De fleste har forståelse for situasjonen, men han har null inntekt, så de har ikke mulighet til å føre det over på ham, sier hun.

SVARER PÅ KRITIKKEN: I år har det stormet rundt innspillingen av «Paradise Hotel», fordi produksjonen valgte å spille inn i Mexico under pandemien. Nå svarer programleder Triana Iglesias på kritikken. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Kine Falch Vis mer

Hun forklarer at hun har fått til en avtale med de fleste, og at hun er godt i gang med nedbetalingen, men at det har gått hardt utover hverdagen hennes. Kvinnen sier hun har brukt alt hun har tjent på å nedbetale gjelden.

- Det har vært helt forferdelig. Jeg har måtte nedprioritert alt. Jeg har isolert meg hjemme istedet for å være med på noe sosialt. Jeg har vært redd for å være til bry for andre.

Hun krever erstantning fra Jansen. Selv har han uttalt at han ønsker å betale de fornærmede og gjøre opp for seg.

Etter kvinnens vitneforklaring ber Jansen om ordet, slik han også har gjort etter de andre fornærmedes forklaringer.

- For at jeg skal komme meg videre, jeg vet at det ikke har så mye å si for deg, så vil jeg beklage, sier han.

Brukte store summer på rus

Jansen har i stor grad lagt vekt på at det blant annet er omfattende rusmisbruk som var bakgrunnen for at han begikk de grove bedrageriene.

- Mest av alt i denne perioden ville jeg ruse meg. Jeg ville helst sniffe fem gram kokain om dagen, sa han onsdag.

Han anslo at rusbruket kostet ham 5000-6000 kroner daglig. 25-åringen forklarte også at han var opptatt av å opprettholde fasaden han hadde skapt.

- Jeg brukte penger på alt som kunne brukes penger på. Jeg ville ikke at det skulle syntes at jeg var helt ute. Jeg brukte penger på ferie og klokker.

Jansen har også brukt tid i retten på å fortelle at han er til behandling for rusmisbruket, og mener han er en annen person i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer