Forsikret at ektemannen skulle delta på statsbesøk. Dukket ikke opp

Prins Henrik gjør det igjen. 

DUKKET IKKE OPP LIKEVEL: Prins Henrik, dronning Margrethes ektemann, skulle ifølge sistnevnte være til stede under Belgias statsbesøk denne uka. Men han dukket ikke opp. Her er ekteparet avbildet sammen i 2015. Foto: Henning Bagger / Afp / NTB Scanpix
DUKKET IKKE OPP LIKEVEL: Prins Henrik, dronning Margrethes ektemann, skulle ifølge sistnevnte være til stede under Belgias statsbesøk denne uka. Men han dukket ikke opp. Her er ekteparet avbildet sammen i 2015. Foto: Henning Bagger / Afp / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var i et intervju med den belgiske tv-stasjonen RTL tidligere i måneden, i anledning statsbesøket fra Belgia i Danmark, at dronning Margrethe (76) fikk spørsmål om ektemannens kongelige plikter:

- Mannen min er gammel, det er vi begge, så han opptrer ikke i offentligheten på samme måte som tidligere. Men han ser fram til statsbesøket, og vil være til stede, fortalte dronningen, ifølge danske Ekstra Bladet.

At prins Henriks kongelige opptredener har minket betraktelig i antall de siste åra, er ingen hemmelighet.

Bortreist

For halvannet år siden kunngjorde nemlig kona at den franskfødte prinsegemalen går av med pensjon - og at han i framtida vil være mindre synlig for folket.

Til tross for at beslutningen har skapt enkelte reaksjoner i vårt sørlige naboland, virker det som om danskene har slått seg til ro med prins Henriks fravær.

Men så var det dette statsbesøket, da. For selv om dronningen hadde proklamert ektemannens tilstedeværelse, i nevnte sitat, måtte hun pent klare seg uten ham da alt kom til stykket. Da det belgiske kongeparet ankom Danmark tirsdag, var han nemlig ikke å se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer