Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rob Schneider:

Forsøkte å belære politikeren om viktigheten av Martin Luther King. Det burde han ikke ha gjort

Rob Schneider får kritikk etter å ha oversett tydelige fakta.

FÅR KRITIKK: Skuespiller Rob Schneider (t.v) får kritikk etter å ha forsøkt å belære politiker John Lewis om Martin Luther King Jr. Lewis var selv med å kjempe for borgerrettigheter sammen med den kjente amerikanske forkjemperen på 60-tallet. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Skuespiller Rob Schneider (t.v) får kritikk etter å ha forsøkt å belære politiker John Lewis om Martin Luther King Jr. Lewis var selv med å kjempe for borgerrettigheter sammen med den kjente amerikanske forkjemperen på 60-tallet. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det hersker liten tvil om at Martin Lurther King Jr. har vært en viktig person for USAs historie.

Hans kamp for borgerrettigheter, spesielt med fokus på at fargede amerikanere skulle få like rettigheter som alle andre, huskes fortsatt godt den dag i dag.

Den tredje mandagen i januar hvert år feires han landet rundt, på det som har fått navnet Martin Luther King Jr. Day.

King, som døde i 1968, står bak kanskje et av verdens mest kjente sitat. «I have a dream» har blitt selve symbolet for håp og motstand mot rasisme og diskriminering.

Kritiserte King-venn

En av dem som var med da den kjente borgerrettighetsforkjemperen på 60-tallet, og som var synlig ved hans side, er den kjente politikeren John Lewis. I dag er han medlem av representantenes hus og aktiv i det demokratiske partiet.

Som mange før han, valgte han å kritisere den Donald Trump. Til NBC fortalte han at han ikke mente Trump kom til å bli en ekte president, og fortalte at han ikke ville delta på innsettelsen.

Det fyrte den påtroppende presidenten hardt tilbake mot på Twitter, og skrev at Lewis heller burde bry seg med kriminalitet i storbyer.

Dagen etter kastet nok en stemme seg inn i debatten, men det gikk nok ikke som han ønsket. Skuespiller Rob Schneider, kjent fra «Saturday Night Live» og blant annet filmen «Grown Ups», forsøkte nemlig å lære Lewis en lekse.

Twitter, på selveste Martin Luther King Jr. Day, traff han et sårt punkt.

«Representant Lewis. Du er en god person. Men Dr. King ga ikke etter til sinnet eller sorgen sin. Det er sånn han fikk til og vant borgerrettigheter», skrev Schneider.

SENTRAL: På dette bildet, tatt i 1961, ser vi John Lewis (t.v) og Martin Luther King Jr. sammen. Lewis ble banket opp under en protest, og har plaster på hodet sitt. Foto: AP, NTB scanpix
SENTRAL: På dette bildet, tatt i 1961, ser vi John Lewis (t.v) og Martin Luther King Jr. sammen. Lewis ble banket opp under en protest, og har plaster på hodet sitt. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Store protester

Det er uvisst om Schneider ikke kjenner sin historie eller trakk inn Martin Luther King Jr. fordi han kjenner den god. Kritikken fra andre brukere på nettstedet fulgte likevel etter.

Som nevnt var Lewis nemlig en sentral figur i borgerrettighetsbevegelsen på 60-tallet, sammen med King.

Både The Huffington Post og Fox News har omtalt saken om at tusenvis nå går hardt ut mot skuespilleren etter svaret hans.

«Kult at du lagde «The Hot Chick», men kanskje du ikke skal forklare kampen for borgerrettigheter til folk som faktisk kjempet for dem», skrev en bruker.

«Hør etter, John Lewis. Om det er noen som faktisk lever som vet hvordan Dr. King faktisk var, er det Rob Schneider», skriver en annen.

Rob Schneider svarte ikke direkte på kritikken, men delte et sitat om patriotisme av Cory Booker.

Flere av tilbakemeldingene som tordnet fra fansen kan leses under:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling