Kong Charles:

Forsøkte å stoppe sønnen

Det kommer fram i nye rettsdokumenter.

RETTSTVIST: Prins Harry befinner seg for tida i en rettstvist kong Charles gjerne skulle vært foruten. Foto: Doug Peters/EMPICS Entertainment/ Pa Photos/NTB
RETTSTVIST: Prins Harry befinner seg for tida i en rettstvist kong Charles gjerne skulle vært foruten. Foto: Doug Peters/EMPICS Entertainment/ Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det kjent at forliket prins William (40) inngikk med mediemogul Rupert Murdochs selskap NGN tilbake i 2020, skal ha skjedd gjennom en hemmelig avtale utformet av Buckingham Palace.

Den avsløringen var det hans yngre bror, prins Harry (38), som kom med.

Nå melder BBC at kong Charles (74), prinsebrødrenes far, skal ha forsøkt å stoppe prins Harry i å ta aviser til retten med anklager om telefonhacking. Det kommer fram i nye rettspapirer.

I en vitneforklaring forteller nemlig prins Harry at han ble kalt inn til Buckingham Palace og bedt om å henlegge sakene på grunn av konsekvensene det ville ha for kongefamilien.

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ha kontaktet sine advokater etter å ha sett den nyeste episoden av den animerte komiserien South Park. Vis mer

Harry saksøker utgiveren av den britiske tabloidavisa The Sun, News Group Newspapers (NGN), for påstått ulovlig informasjonsinnhenting. NGN på sin side nekter for anklagene, og ønsker saken henlagt.

Saken er en av tre store saker som prins Harry har anlagt mot tabloidaviser, alle med påstand om ulovlig informasjonsinnhenting. De andre sakene gjelder Daily Mirror og Daily Mail.

Prinsen mener blant annet at The Sun-journalister, samt privatetterforskere som jobber for dem, på ulovlig vis skal ha dykket ned i privatlivet hans helt siden han var tenåring.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om den påståtte slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Den hemmelige avtalen mellom Buckingham Palace og NGN er årsaken til at han ikke har tatt de til retten tidligere, hevder han i retten. Avtalen skal nemlig ha gått ut på at kongehuset ikke skulle saksøke mediebedriften før de hadde løst andre søksmål tilknyttet telefonhacking.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer