Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan og prins Harrys bryllup:

Først da han kom tilbake til hotellet, forsto bryllupsfotografen hva han hadde fanget

Bryllupsfotograf Alexi Lubomirski snakker ut om de historiske bildene.

KONGELIG OPPDRAG: Fotograf Alexi Lubomirski tok de offisielle bildene av Meghan og Harry på deres bryllupsdag. Nå snakker han for første gang om fotoseansen. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace/ NTB Scanpix
KONGELIG OPPDRAG: Fotograf Alexi Lubomirski tok de offisielle bildene av Meghan og Harry på deres bryllupsdag. Nå snakker han for første gang om fotoseansen. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace/ NTB Scanpix Vis mer

Lørdag 19. mai satt en hel verden klistret til tv-skjermen for å se årets kongelige høydepunkt, nemlig bryllupet mellom den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) og britenes prins Harry (33).

To dager etter at paret ga hverandre sitt ja, ble de offisielle bryllupsbildene av paret sluppet. Disse er tatt av den New York-baserte mote- og kjendisfotografen Alexi Lubomirski, samme mann som står bak forlovelsesbildene av det nygifte paret.

Nå forteller han for første gang om fotograferingen.

Lubomirski forteller i et intervju med BBC at han på bryllupsdagen klarte å fange et øyeblikk av utmattelse hos brudeparet, til tross for at han bare hadde tre og et halvt minutt på seg.

- Da Meghan og Harry satte seg på trappen var det et øyeblikk der de begge så på hverandre og lo fordi de var så utslitt og tenkte at det hele endelig var over. Det var et spesielt øyeblikk, forteller han om sort-hvitt bildet som mange har bitt seg merke i, og legger til:

- Det var bare et av de magiske øyeblikkene hvor alt faller på plass.

Med tanke på at de ikke hadde så mye tid på å få bildene tatt, var det ikke før seinere fotografen innså hvilket nydelig øyeblikk han hadde fanget.

- Det var først da jeg kom tilbake til hotellet og så på bildene at jeg skjønte hvor fantastisk vakkert det var.

- Ikke et «lagbilde»

Motemagasinet Harper's Bazaar er blant dem som bet seg særlig merke i portrettet av det ferske brudeparet.

Magasinet trekker fram det faktum at prins Harrys storebror, prins William, ikke hadde et offisielt soloportrett da han giftet seg med hertuginne Catherine i 2011.

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

«Meghan og Harrys bilder har et mer avslappet og intimt uttrykk enn vi har sett tidligere. Få hadde nok ventet at de skulle videreføre den tilbakelente stilen fra forlovelsesbildene til bryllupsbildene, men så er de jo ikke ukjente for å bryte tradisjon», skriver Harper's Bazaar.

IKKE FOR OPPSTILT: Bryllupsfotografen sier at han var opptatt av å få rytme og dynamikk inn i de offisielle bryllupsbildene. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace/ NTB scanpix
IKKE FOR OPPSTILT: Bryllupsfotografen sier at han var opptatt av å få rytme og dynamikk inn i de offisielle bryllupsbildene. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace/ NTB scanpix Vis mer

Når det gjelder de resterende to bildene, var fotografen opptatt av at bildene ikke skulle bli for oppstilte og stive.

- Vi ville at det skulle være et familiebilde, ikke et lagbilde eller et militærbilde. Så da snakket vi om hvordan vi kunne bryte det hele opp litt, forteller Lubomirski.

- Så vi brøt symmetrien og la til litt rytme i oppstillingen. Det hele dreide seg om små ting, vil ville ikke gjøre noe altfor vilt. Så da handlet det mer om vinkelen bildene ble tatt i, samt hvordan alle ble plassert. Vi ønsket å ha noen stående og noen sittende, og med barn på fanget. Nettopp dette gjorde bildet mer levende.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Skjult hyllest

Ved siden av å trekke fram at bryllupsbildene både er nyskapende og unike, er det spesielt en detalj som har fått mye oppmerksomhet.

Den skoggrønne salongsofaen som vises på et av fotografiene er nemlig den samme som ble brukt til bildene for prins Harrys dåp i 1984.

Flere mener nå at gjenbruket av salongmøbelet ikke var tilfeldig:

«Prinsesse Diana er kanskje borte, men var definitivt ikke glemt av Meghan og Harry på bryllupsdagen, som benyttet nok en mulighet til å hedre Harrys avdøde mor», skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Flere hyllester

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry bare var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i i fjor sommer.

I samme intervju påpekte han at arven etter Diana har blitt svært viktig for ham, og at han ønsker å gå i morens fotspor etter beste evne.

På bryllupsdagen valgte han å inkludere moren på flere måter. Ved siden av ovennevnte sofa inneholdt også Meghans brudebukett en spesiell hyllest til Diana, der den avdøde prinsessens favorittblomst, forglemmegei, var å se blant de selvplukkede blomstene.

Under selve seremonien i St. George’s Chapel var kirken dessuten pyntet med Dianas andre favorittblomst, hvite roser.

Takker folket

Samtidig som bryllupsbildene ble sluppet, takket det nygifte paret for oppmerksomheten i en uttalelse.

- Hertugparet er svært begeistret over bildene som er tatt av Alexi Lubomirski, og er glade for å kunne dele disse med omverdenen i dag, heter det i uttalelsen fra Kensington Palace, der det også skrives følgende:

- De kjenner seg heldige som har fått muligheten å dele sin store dag med alle som var samlet i Windsor, samt alle som fulgte dagen gjennom tv-ruta i Storbritannia, det britiske samveldet og resten av verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media