<strong>KLARE FOR SHOW:</strong> Her er deltakerne samlet under lanseringa av Melodi Grand Prix tidligere i år. &nbsp;Ammunition, med Åge Sten Nilsen i spissen, Ulrikke Brandstorp, Amina Sewali, Jowst, Elin &amp; The Woods,  Jenny Augusta, artisten Ella, Rune Rudberg Band og Gruppen Infusion. Kristian Valen var ikke til stede i forbindelse med lanseringa. FOTO: Andreas Lekang
KLARE FOR SHOW: Her er deltakerne samlet under lanseringa av Melodi Grand Prix tidligere i år.  Ammunition, med Åge Sten Nilsen i spissen, Ulrikke Brandstorp, Amina Sewali, Jowst, Elin & The Woods, Jenny Augusta, artisten Ella, Rune Rudberg Band og Gruppen Infusion. Kristian Valen var ikke til stede i forbindelse med lanseringa. FOTO: Andreas Lekang Vis mer

Melodi Grand Prix 2017:

Først gikk det galt på generalprøven. Så ble det bokstavrot

Melodi Grand Prix fikk en trøblete start. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): I kveld er det duket for storslagent show under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.

Under generalprøven oppsto det imidlertid tekniske problemer, noe som blant annet førte til en halvtimes forsinkelse ved start.

- Spis lørdagsgodteriet, eller det dere eventuelt har med. Det er noen tekniske utfordringer her, sa arrangørene fra scenen.

<strong>VANNTRØBBEL:</strong> Det oppstod tekniske problemer under generalprøven før kveldens Melodi Grand Prix-sending. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
VANNTRØBBEL: Det oppstod tekniske problemer under generalprøven før kveldens Melodi Grand Prix-sending. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vannproblemer

Etter at Kristian Valen hadde fremført sitt nummer, var det også en stor gruppe scenearbeidere som måtte fjerne vann fra scenen.

Dette bidro til at showet ble ytterligere forsinket. Arrangørene opplyste imidlertid at det ikke var vannet som skapte forsinkelsene.

Da gruppa In Fusion, bestående av Miriam LaBreche (28), Nina Grødahl (26) og Saima-Iren Mian (26), skulle fremføre sitt bidrag, ble opptredenen avbrutt etter at introvideoen var presentert.

<strong>MÅTTE STOPPE:</strong> Gruppa In Fusion ble liggende på scena i flere minutter da de skulle opptre, etter at det oppsto tekniske problemer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MÅTTE STOPPE: Gruppa In Fusion ble liggende på scena i flere minutter da de skulle opptre, etter at det oppsto tekniske problemer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Etter noen minutter i scenerøyken, fikk trioen begynne på nytt. Underveis streiket imidlertid en av røykeffektene.

- Generalprøven gikk bedre enn forventet. Vi har hatt mye problemer opp til nå, så nå er det bare noen småjusteringer igjen. Vi satser på at det ordner seg og at vi «nailer» det under finalen, sier gruppa til Dagbladet, og fortsetter:

- Men det er sånne ting vi ikke har kontroll over, så «the show must go on», ting går galt. Man må bare smile seg igjennom det, tenker vi.

- Profesjonelle

Overfor Dagbladet forklarer MGP-general Jan Fredrik Karlsen at det er vanlig med slike tekniske utfordringer under prøvene.

- Det er alltid noe som går galt på generalprøven, men jeg er sikker på at når klokken slår 20.55 så kommer alt til å være som det skal være.

Videre mener han at artistene er i stand til til å håndtere slike situasjoner.

- Det er klart at det er spenning på en slik generalprøve, men alle disse artistene er profesjonelle folk og det kommer til å gå så bra.

Da sendingen gikk på lufta klokka ni, fikk seerne servert en Star Wars-inspirert logo, der programlederne Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh befant seg i «verdensrommet».

MGP ble til MPG

Dette ble blant annet presisert med gul tekst og «Et eller annet sted i MPG-universet». Nå har imidlertid flere lagt merke til en ganske så klar skrivefeil i sistnevnte melding, og flere stiller spørsmålet «Hva er MPG-universet, NRK?», på Twitter.

Dagbladet har vært i kontakt med NRK angående skriveblemma. De er i skrivende stund ikke tilgjengelig for kommentar.

Først gikk det galt på generalprøven. Så ble det bokstavrot

Etter planen skulle pressen få mulighet til å møte MGP-deltakerne etter generalprøven i Oslo spektrum. Men da journalistene ankom presserommet, fikk Kristian Valen, som skal opptre med låta «You and I», hastverk - og løp ut.

Det er ikke første gang Valen unngår pressen i MGP-sammenheng. Også under presselanseringen forrige måned, da årets MGP-bidrag ble offentliggort, valgte komikeren å utebli.

Feber og influensa

Jan Fredrik Karlsen bekrefter at Kristian Valen ikke ønsket å møte pressen i forkant av showet.

- Kristian ville bruke tiden til å forberede opptreden, som flere av de andre også gjorde, sier han.

Ifølge NRK skal Valen for øvrig ha vært syk med feber og influensa de siste dagene.

Et par av de andre artistene glimret også med sitt fravær.

Etter det Dagbladet kjenner til, har samtlige deltakere fått informasjonsskriv i forkant av kveldens show, som forteller at det er opp til hver enkelt om de ønsker å møte pressen eller ikke.

Deriblant Østfold-jenta Ulrikke Brandstorp (21), som står på scenen i kveld med «Places». Dette grunnet stramt tidsskjema etter forsinkelsene tidligere i kveld.

Hjelp fra utlandet

Etter at alle de ti bidragene har blitt fremført i kveld, har NRK innført en ny stemmemåte for å øke Norges mulighet i den internasjonale finalen.

Slik som tidligere vil det norske folk kunne stemme på sin favoritt, men vi får også hjelp fra andre land.

Det har seg nemlig slik at folkets stemmer teller 50 prosent. Dette legges sammen med stemmer fra andre land, som også teller 50 prosent. Slik blir det fire verdige gullfinalister, hvor en av dem skal representere Norge i den internasjonale finalen.

Når det er sagt, er det det norske folk som har det siste ordet. Det har seg nemlig slik at i gullfinalen er det kun de norske stemmene som gjelder.

Disse opptrer i MGP 2017:

Melodi 1: Ulrikke Brandstorp (21) - «Places»

Melodi 2: Jenny Augusta Enge - «I go where you go»

Melodi 3: Rune Rudberg Band - «Run Run Away»

Melodi 4: JOWST - «Grab The Moment»

Melodi 5: Kristian Valen - «You & I»

Melodi 6: In Fusion - «Nothing Ever Knocked Us Over»

Melodi 7: Amina Sewali - «Mesterverk»

Melodi 8: AMMUNITION - «WRECKING CREW»

Melodi 9: Elin & The Woods - «First Step In Faith / Oadjebasvuhtii»

Melodi 10: Ella - «Mamma Boy»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer