«Mesternes mester» 2017:

Først ut av «Mesternes mester»: - Har ikke trent et sekund siden jeg la opp

Bartosz Piasecki mener han har seg selv å takke for reality-exiten.  

RØYK UT: Fekteren Bartosz Piasecki ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØYK UT: Fekteren Bartosz Piasecki ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KALAMATA (Dagbladet): - Det var utrolig kjedelig å ryke ut etter så kort tid, men samtidig må noen være den første. Jeg tar den for laget, forteller Bartosz Piasecki (30) til Dagbladet.

Det gikk ikke veien for den pensjonerte fekteren i «Mesternes mester».

30-åringen sto igjen med færrest poeng eller kveldens, og forrige ukes fysiske prøvelser, og havnet dermed i sesongens første elimineringsduell, eller nattest - som det heter på «Mesternes mester»-språket.

- Skuffa

Tradisjonen tro valgte Piasecki å møte meddeltakeren som lå rett over ham, altså nest nederst på poengtabellen, til duell. Men brytedronning Ine Barlie (51) hadde ingen planer om å reise hjem.

Deltakeren som utfordres til duell får velge hvilken disiplin det skal konkurreres i, og Barlie gikk for balanse - framfor reaksjon. Der var hun uslåelig.

- Hadde jeg fått lov til å velge, hadde jeg selvfølgelig valgt reaksjon. Jeg tror ingen, eller ytterst få, tar meg i øvelser som omhandler reaksjon, forteller Piasecki.

Han legger til:

- Mange av øvelsene vi måtte gjennom krevde styrke i overkroppen, og der stiller jeg dårlig. I fektesporten handler det mer om fotarbeid, i tillegg til teknisk og taktisk trening. Jeg er litt skuffa over at øvelsene var så fysiske, sier oslomannen, som sikret Norges foreløpig eneste medalje i fekting, under sommer-OL i London.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer