Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Mesternes mester» 2017:

Først ut av «Mesternes mester»: - Har ikke trent et sekund siden jeg la opp

Bartosz Piasecki mener han har seg selv å takke for reality-exiten.  

RØYK UT: Fekteren Bartosz Piasecki ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØYK UT: Fekteren Bartosz Piasecki ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KALAMATA (Dagbladet): - Det var utrolig kjedelig å ryke ut etter så kort tid, men samtidig må noen være den første. Jeg tar den for laget, forteller Bartosz Piasecki (30) til Dagbladet.

Det gikk ikke veien for den pensjonerte fekteren i «Mesternes mester».

30-åringen sto igjen med færrest poeng eller kveldens, og forrige ukes fysiske prøvelser, og havnet dermed i sesongens første elimineringsduell, eller nattest - som det heter på «Mesternes mester»-språket.

- Skuffa

Tradisjonen tro valgte Piasecki å møte meddeltakeren som lå rett over ham, altså nest nederst på poengtabellen, til duell. Men brytedronning Ine Barlie (51) hadde ingen planer om å reise hjem.

Deltakeren som utfordres til duell får velge hvilken disiplin det skal konkurreres i, og Barlie gikk for balanse - framfor reaksjon. Der var hun uslåelig.

TUNGT: Bartosz Piasecki klarte ikke holde seg på påla lenge nok, og er dermed ute av «Mesternes mester». Foto: NRK
TUNGT: Bartosz Piasecki klarte ikke holde seg på påla lenge nok, og er dermed ute av «Mesternes mester». Foto: NRK Vis mer

- Hadde jeg fått lov til å velge, hadde jeg selvfølgelig valgt reaksjon. Jeg tror ingen, eller ytterst få, tar meg i øvelser som omhandler reaksjon, forteller Piasecki.

Han legger til:

- Mange av øvelsene vi måtte gjennom krevde styrke i overkroppen, og der stiller jeg dårlig. I fektesporten handler det mer om fotarbeid, i tillegg til teknisk og taktisk trening. Jeg er litt skuffa over at øvelsene var så fysiske, sier oslomannen, som sikret Norges foreløpig eneste medalje i fekting, under sommer-OL i London.

Har ligget på latsida

Deltakelsen i «Mesternes mester» skriver seg trolig ikke inn i historiebøkene på samme måte, men Piasecki konstaterer at han har seg selv å takke.

- Jeg ser at de andre deltakere var bedre forberedt før innspilling, mange har trent målrettet før de kom hit. Det har ikke jeg. Jeg har spilt golf i fire måneder, humrer han.

Dagbladet møter 30-åringen utenfor et feriehotell langs kysten av Hellas, like ved havnebyen Kalamata. Her blir deltakerne «stasjonert» etter hvert som de ryker ut av konkurransen. Innspillingen går sin gang like i nærheten.

- Selv om jeg egentlig fikk nok av hotell-livet etter idrettskarrieren, får jeg se på oppholdet som en ferie. Å være med på «Mesternes mester» har vært en utrolig kul opplevelse, og jeg angrer ikke et sekund, sier Piasecki.

HISTORISK: Bartosz Piasecki overrasket de fleste da han vant semifinalen over koreanske Jinsun Jung under sommer-OL i London i 2012. Selv om han tapte finalen, tok han Norges hittil eneste OL-medalje i fekting.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HISTORISK: Bartosz Piasecki overrasket de fleste da han vant semifinalen over koreanske Jinsun Jung under sommer-OL i London i 2012. Selv om han tapte finalen, tok han Norges hittil eneste OL-medalje i fekting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Kjendis over natta

Han la fektingen på hylla i april i fjor, da han ikke lyktes i å kvalifisere seg til OL i Rio. Motivasjonen forsvant og det fristet ikke lenger å gå på trening. Han hadde ikke mer å gi.

- Jeg har drevet med fekting i 20 år, og var lei. Men jeg synes fortsatt det er gøy, og kommer alltid til å være aktiv i miljøet. Forskjellen er at jeg ikke trenger å trene to ganger om dagen lenger, forteller han.

Piasecki, som er utdannet realfagslærer, ble stjerne over natta da han tok et sensasjonelt OL-sølv i 2012. Det forblir hans største øyeblikk fra karrieren.

- Jeg håper jeg har åpnet noen dører for fektesporten i Norge, med tanke på mediedekningen og oppmerksomheten. Det tok jo helt av de første dagene, jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så stort å ta en OL-medalje. Det var sikkert stas at det kom en Zorro opp fra intet!

I dag er hverdagen en litt annen.

- Nå er det stille og rolig, og godt er det. Det er mulig at folk kjenner meg igjen fortsatt, men det er kanskje ikke like interessant å spørre: «Er du han derre fektern»? Den har jeg hørt mye.

- Ingen husker navnet mitt, men alle husker at jeg var en fekter. Ha-ha.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling