Dronning Margrethe:

Første gang på åtte år

Det danske kongehuset overrasker med nytt portrett av dronning Margrethe.

HISTORISK: Det nye bildet av dronning Margrethe (80) er det første offisielle portrettet siden 2012. Foto: Per Morten Abrahamsen/ Det danske kongehuset
HISTORISK: Det nye bildet av dronning Margrethe (80) er det første offisielle portrettet siden 2012. Foto: Per Morten Abrahamsen/ Det danske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I midten av april fylte danskenes dronning Margrethe 80 år, men den store feiringen ble imidlertid avlyst grunnet coronapandemien.

I anledning den store dagen ble det tatt et nytt gallaportrett av dronninga, som i dag, fem måneder seinere, blir offentliggjort av det danske kongehuset.

Portrettet av 80-åringen, som ble foreviget i sommer, er overraskende nok det første offisielle portrettet siden 2012.

- Det er tradisjon for at regentportretter skiftes ut fra tid til annen, ofte i forbindelse med spesielle arrangementer, jubileer eller runde bursdager. Portrettene er derfor også en del av historien om Danmarks statsoverhodes liv og arbeid, heter det i pressemeldingen fra det danske kongehuset.

Historisk portrett

Bildet er tatt i Kuppelsalen på Fredensborg Slott, hvor en gallakledd dronning Margrethe poserer med Elefantordenen (en dansk ridderorden som er landets høyeste utmerkelse, journ.anm.), Frederik IX's ordensportrett, Dannebrogordenens storkommandørkors og Elefantordenens bryststjerne.

I tillegg brukte dronning Margrethe sitt såkalte Perlepoire-sett som består av en tiara, et halskjede, et sett med øreringer og en brosje med diamanter - et sett som hun har hatt på flere offisielle gallaportretter tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer