LEGENDE: George Michael hadde millioner av fans verden over, både for sin ikoniske karriere i Wham, men også for sin suksessfulle solokarriere. I dag er det et år siden han gikk bort. Foto: NTB scanpix
LEGENDE: George Michael hadde millioner av fans verden over, både for sin ikoniske karriere i Wham, men også for sin suksessfulle solokarriere. I dag er det et år siden han gikk bort. Foto: NTB scanpixVis mer

Ett år siden George Michaels død:

Første juledag er det ett år siden George Michaels død. Kjæresten er fortsatt sønderknust

Popstjerna ble bare 53 år gammel.

(Dagbladet): Mandag, første juledag, er det ett år siden sjokkbeskjeden om at den verdensberømte artisten George Michael var død kom. Han ble bare 53 år gammel.

Stjerna døde av hjertestans i sin egen seng, og når det er ett år siden hans bortgang, vender kjæresten, Fadi Fawaz (44), tilbake til parets felles hjem.

Today 5 years ago.;( I love you x

Et innlegg delt av Fadi Fawaz (@fadi_fawaz)

Sønderknust

44-åringen har det siste året delt en rekke bilder av sin avdøde kjæreste på sosiale medier, og sliter tydelig med å komme seg videre.

I et intervju med den britiske tabloidavisa Daily Mirror har han nemlig fortalt at han sliter med å innse at artisten er borte, og at han ikke kommer til å finne kjærligheten igjen.

- Det kommer aldri til å være en partner i livet mitt etter George, sa han.

- Jeg har ingen spesiell i livet mitt, og det kommer heller aldri til å komme noen. Det er sannheten, la han til.

Seinest 20. desember delte Fawaz en video på sin Instagram-profil, hvor man ser ham og George Michael om bord i en båt.

- Han var min viktigste, skrev han til videoen.

Han har med jevne mellomrom delt bilder av seg selv og sin avdøde kjæreste, og blant annet skrevet at han burde hatt muligheten til å få dele øyeblikk i livet med mannen han elsker.

I should be able to share my beautiful moments with the man I love regardless... x

A post shared by Fadi Fawaz (@fadi_fawaz) on

Fawaz hevdet selv at det var han som fant kjæresten død.

- Litt av en jul. Jeg glemmer den aldri, fordi jeg fant ham fredfullt død i senga om morgenen. Jeg kommer aldri til å slutte og savne deg, skrev han på Twitter.

Overfor den britiske avisa The Daily Telegraph, bekreftet han ifølge Sky News historien.

- Jeg kom dit for å vekke ham opp, og da var han borte. Han lå fredfullt i senga. Vi vet enda ikke hva som har skjedd, sa han til avisa og fortsatte:

- Alt hadde vært veldig komplisert, men George så fram til jul. Det gjorde jeg også. Nå er alt ødelagt. Jeg vil huske ham som han var - et fantastisk menneske, forklarte han til den britiske avisa.

IKON: Popstjerna George Michael ble 53 år gammel, og døde av hjertestans i sin egen seng første juledag. Video: AP Vis mer

Fawaz, som er stylist og tidligere fotograf, har vært relativt ordknapp etter kjærestens tragiske bortgang, men tidligere i år tok han imidlertid bladet fra munnen i et lengre intervju med den britiske tabloidavisa Daily Mirror.

44-åringen beskrev tida etter dødsfallet som både «opprivende, sjokkerende og tøff». Det er særlig presset fra offentligheten som har tynget ham.

- Alle disse løgnene. Jeg har ikke ord for hvor vanskelig det har vært, sa han.

Skjulte aids-hemmelighet

Det siste året har flere ukjente historier om den avdøde popstjerna kommet fram.

I oktober hadde en tv-dokumentar om og av Michael premiere på den britiske tv-kanalen Channel 4. I «Freedom», som ble ferdigstilt få dager før hans død, forteller stjerna åpenhjertig om flere av de mest skjellsettende erfaringene i livet sitt.

En av opplevelsene ligger over 25 år tilbake i tid. I 1991 ble han kjæreste med brasilianske Anselmo Feleppa, etter at de to møttes på festivalen Rock in Rio i januar samme år, skrev The Telegraph.

Noen få måneder seinere begynte Feleppa å vise symptomer på hiv/aids, og i jula 1991 skulle paret få vite om han hadde smitten, som på den tida var svært dødelig.

George Michael var hjemme hos familien sin i London, og de var, i likhet med offentligheten, uvitende om at han var i et forhold med en annen mann.

I tv-dokumentaren forteller Wham-stjerna at han led seg gjennom ventetida på resultatene av kjærestens blodprøver i all hemmelighet:

- Jeg satt ved bordet under julemiddagen, og visste ikke om mannen jeg elsket var dødelig syk, og dermed ikke om jeg muligens var dødelig syk også, sier Michael.

Det viste seg at Anselmo Feleppa hadde aids, i motsetning til popstjerna. Og i april 1992 sto George Michael på scenen på Wembley Stadium i London sammen med Queen, da de hyllet bandets avdøde frontfigur Freddie Mercury.

Mercury døde som følge av aids-relaterte komplikasjoner et knapt halvår før konserten, men Michael hadde først og fremst sin dødssyke hemmelige kjæreste i tankene:

- Jeg ville bare dø inni meg, jeg var så overveldet av sorgen. Det er ikke en tilfeldighet at kanskje den aller mest kjente opptredenen i karrieren min ble sunget til elskeren min, som var døende, sier han i «Freedom».​