Coronavirus:

Første kongelige corona-dødsfall

Prinsesse Maria Teresa, en av kong Felipe av Spanias slektninger, døde som følge av viruset.

DØD: Prinsesse Maria Teresa de Bourbon Parma (t.v) har blitt coronavirusets første kongelige offer. Her er hun fotografert i 2018, sammen med flere slektninger. Foto: NTB scanpix
DØD: Prinsesse Maria Teresa de Bourbon Parma (t.v) har blitt coronavirusets første kongelige offer. Her er hun fotografert i 2018, sammen med flere slektninger. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det vært skrevet flere saker om hvordan kongehus verden over håndterer corona-situasjonen. Ingen i det norske kongehuset er foreløpig smittet, og de tar klare forholdsregler for å forbli friske.

I Monaco og Storbritannia er situasjonen derimot annerledes. Fyrst Albert (62) og prins Charles (71) har begge testet positivt, og er for tida i isolasjon.

Nå har viruset også rammet deler av den spanske kongefamilien. Flere medier skriver lørdag at prinsesse Maria Teresa de Bourbon Parma (86), en nær slektning av kong Felipe, nå har omkommet som følge av viruset.

Kjent som rebell

Magasinet People skriver at kongens kusine omkom allerede på torsdag, noe familien valgte å bekrefte offentlig. Hennes bror, prins Sixto Enrique de Borbon, fortalte følgende om den tragiske situasjonen.

- På denne ettermiddagen døde vår søster Maria Teresa de Borbon Parma, et offer av covid-19, i Paris, 86 år gammel, skrev han i en uttalelse.

Den spanske prinsessa var kjent som litt av en rebell, og ble på grunn av sitt politiske engasjement døpt til «den røde prinsessa». Hun ble født i Paris i 1933, og lot seg tidlig engasjere av kvinnekampen og sosiale spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer