Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Første norske MJ-biografi gikk i trykken dødsdagen

NRK-komiker Steinjo har skrevet om sitt store idol. Nå vil han se Michael Jacksons døde kropp.

FØRSTE NORSKE MJ-BIOGRAF: Komiker Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen har skrevet den første norske biografien om Jackson. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/COVERBILDE
FØRSTE NORSKE MJ-BIOGRAF: Komiker Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen har skrevet den første norske biografien om Jackson. Foto: ANDERS GRØNNEBERG/COVERBILDE Vis mer

||| (Dagbladet.no): - På et eller annet vis må jeg komme meg til likskue på Neverland. Men det blir garrantert en masse mennesker der, sier Steinjo, som setter seg på flyet til Los Angeles i morgen.

Komikerkjendis og komponist Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen er stor fan av avdøde Michael Jackson. Nå har han skrevet tidenes første norske biografi om popkongen. Den gikk i trykket nøyaktig samme dag som Jackson døde.

- Det kan godt tenkes at det har innvirkning på salget, men det vet jeg jo ikke. Dette er min første bok, sier Steinjo til Dagbladet.

Steinjo, kjent fra komiserien «Slå på ring »på NRK, har vært fanatisk fan av Michael Jackson det meste av sitt liv, og har skrevet sin høyst personlige historie om ikonet.

Reiser til L.A.

Nyheten om at Michael Jacksons døde kropp skal vises fram for publikum på ranchen Neverland slo ned i ham som et lyn. I dag bestilte han flybillett til Los Angeles - for 14000 kroner.

- Men ikke skriv det tallet, da blir mamma så sint på meg, sier Steinjo.

- Jeg handlet litt i panikk, jeg hadde egentlig masse jeg skulle gjøre, medgir Steinjo, som ikke legger skjul på hva målet med reisen er: Å komme så tett som mulig på Michael Jacksons likskue.

- Hvis du får se ham på likskuet, hvordan vil du reagere da?

- Jeg tror det blir litt sånn «shit, der ligger han». Han har betydd utrolig mye for meg og fulgt meg hele livet,sier Steinjo.

Kanskje får han følge av komikerkollega Espen Eckbo, som også ønsker å se Michael Jacksons døde kropp.

Fikk møte MJ

NRK-komikeren fikk selv møte sitt store idol, før konserten på Valle Hovin i Oslo i 1992. Det skjedde takket være Diana Ross, som på den tiden var gift med Arne Næss jr. Den nå avdøde klatreren og investoren var bekjent av Steinjos far.

- Vi kom inn backstage og før jeg visste ordet av det, strakte Michael Jackson ut hånda sin. Det eneste jeg fikk fram var «This is the greatest day in my life». Han takket for det. To minutter seinere ble han skutt opp fra scenen på Valle Hovin, forteller Steinjo. 

Boken utgis i Gyldendals IKON-serie, samtidig med Cecilie Askers bok om Madonna og Harald Henmos om Che Guevara. Utvalget ikoner er basert på resultater av en spørreundersøkelse blant flere hundre ungdommer.

POPPIS: Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen ble populær gjennom showet «Slå på ring» med Erlend Klarholm Nilsen. Foto: Agnete Brun
POPPIS: Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen ble populær gjennom showet «Slå på ring» med Erlend Klarholm Nilsen. Foto: Agnete Brun Vis mer