Janet Jackson:

Første ord om skandalen på 16 år

Den famøse opptredenen til Janet Jackson og Justin Timberlake fikk store konsekvenser.

PUPPEGLIPP: 90 millioner amerikanere var vitne til brystet til Janet Jackson. Foto: Elise Amendola/AP/NTB
PUPPEGLIPP: 90 millioner amerikanere var vitne til brystet til Janet Jackson. Foto: Elise Amendola/AP/NTB Vis mer
Publisert

Det skjedde en rekke ting i 2004. George Bush (75) ble amerikansk president, Facebook ble lansert og i Norge fant NOKAS-ranet sted.

Men underholdningsverdenen husker kanskje aller best Super Bowl, og nærmere bestemt opptredenen til Janet Jackson (55) og Justin Timberlake (40).

Foran 90 millioner amerikanere framførte de låta «Rock Your Body». Mot slutten river Timberlake av deler av kostymet til Jackson, og hennes høyre bryst er eksponert for en hel verden. Et halvt sekund var nok til å skape en skandale.

- Vanskelig

Folk var i harnisk, NFL boikottet MTV, som sendte showet, Jackson ble svartelistet av Hollywood, søksmål ble levert og kaos oppsto.

RØRENDE: Under en konsert i Houston, Texas framførte Janet Jackson 90-tallshiten «What About» for første gang på nesten 20 år. Låta handler om overgrep. - Dette er meg, sa Jackson etter at hun brøt ut i tårer. Video: Janet's Legacy Matters/Youtube Vis mer

Og folket var splittet - var det et planlagt stunt, eller var det et uhell?

I ettertid har duoen forklart at det var meningen å fjerne deler av kostymet, men at en rød blonde-BH skulle være igjen, noe som altså ikke ble tilfelle.

Med unntak av et Oprah-intervju to år etter hendelsen, har Jackson vært stillheten selv om det hele. Nå letter hun imidlertid litt på sløret.

- Det er vanskelig for meg å prate om den tida. Uansett om jeg vil være en del av debatten eller ikke, så er jeg en del av den.

Det sier hun i et intervju med magasinet Allure, i forbindelse med dokumentaren «Janet», som har premiere 28. januar. Hvorvidt Super Bowl-skandalen blir tema i filmen er foreløpig ikke kjent.

Glad for debatten

Skandalen fikk fornyet oppmerksomhet for ett år siden, i forbindelse med dokumentaren om Britney Spears (40). Justin Timberlake var da i hard skyts for at Spears fikk skylda for bruddet, noe han var med på å bygge opp under.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Han fikk også en gryende solokarriere etter Super Bowl, mens Jackson fikk hele sin karriere rasert. Det ble da i fjor rettet oppmerksomhet mot et system som bidro til kvinnefiendtlighet. Timberlake gikk ut og beklaget til begge kvinnene.

Jackson sier det ikke gjør henne noe at Super Bowl blir tema igjen.

- Jeg tror det er viktig. Ikke bare for meg, men for kvinner. Så jeg tror det er viktig at debatten blir tatt. Og ting har endret seg, åpenbart til det bedre, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer