Boris Johnson og Carrie Symonds:

«Førstedamen» viser seg for første gang

Statsminister Boris Johnson og hans ferske samboer, Carrie Symonds, har hatt til gode å vise seg sammen offentlig. Nå mykner de opp.

KJÆRESTER: Nylig viste statsminister Boris Johnson og samboeren, Carrie Symonds, seg sammen for første gang, da statsministeren holdt sitt første offentlige arrangement i deres residens i 10 Downing Street. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Nylig viste statsminister Boris Johnson og samboeren, Carrie Symonds, seg sammen for første gang, da statsministeren holdt sitt første offentlige arrangement i deres residens i 10 Downing Street. Foto: NTB ScanpixVis mer

I drøye tre uker har Boris Johnson (55) vært britenes statsminister, etter at han den 23. juli tok over som leder i det konservative partiet. Han tok over stafettpinnen etter Theresa May, som trakk seg tidligere i sommer. De første ukene som nasjonens leder har ikke gått upåaktet hen, og britisk tabloidpresse har kost seg stort med ordspill og oppslag som få andre kan måle seg med.

Johnson har imidlertid unektelig fått hard konkurranse om oppmerksomheten fra sin kjæreste, den tidligere politiske rådgiveren Carrie Symonds (31). Forholdet deres ble først kjent i midten av juni, men de to er allerede samboere i 10 Downing Street - statsministerens offisielle residens i London.

Paret har likevel hatt til gode å vise seg offentlig sammen. Da Johnson holdt sin første tale som Storbritannias statsminister, fulgte Symonds med fra publikum. Privat har de også vært flinke på å bruke hver sine biler, mens de ellers har opprettholdt et høyt nivå av diskresjon.

I PUBLIKUM: Da Boris Johnson offisielt flyttet inn i statsministerens residens i sommer, fulgte kjæresten - og samboeren- med fra publikum. Foto: NTB Scanpix
I PUBLIKUM: Da Boris Johnson offisielt flyttet inn i statsministerens residens i sommer, fulgte kjæresten - og samboeren- med fra publikum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå har de, sakte, men sikkert, myknet opp i dette. Denne uka viste det ugifte paret i 10 Downing Street seg sammen for første gang, da statsministeren avholdt sitt første arrangement i boligen.

«Carrie»-effekten

Metro news skriver at sammenkomsten ble arrangert for å hedre hardtarbeidende og dedikerte hospitsarbeidere. Tidligere på dagen skal statsministeren ha hatt på seg ei T-skjorte med logoen til et av barnehospitsene, men byttet om til en mer formell dress etter hvert.

SJARMERTE: Under arrangementet hadde statsministeren på seg en formell dress, mens Symonds gikk for en rutete kjole som skal ha en beskjeden prislapp. Foto: NTB Scanpix
SJARMERTE: Under arrangementet hadde statsministeren på seg en formell dress, mens Symonds gikk for en rutete kjole som skal ha en beskjeden prislapp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Symonds på sin side gikk for en gulrutete kjole fra merket Whistles, som hadde en beskjeden prislapp på rundt 1500 kroner. Det står i sterk kontrast til garderobene til andre statsministerfruer, som opp gjennom åra har vært kjent for diamanter og fransk luksusdesign, skriver avisa.

Allerede er det blitt snakket om «Carrie-effekten», til tross for at hun bare har vist seg offentlig et par ganger siden maktskiftet. Den rosa kjolen hun brukte fra merket Ghost tidligere i sommer, ble utsolgt med en gang, og havnet raskt på eBay med dobbel pris, ifølge The Telegraph.

Hun får også noe av æren for at statsministeren tar seg godt ut i disse dager. Han skal ha gått ned rundt seks kilo det siste halvåret, og fått ny sveis.

PR-geni

Det er kanskje ikke så rart at Symonds vet hva hun driver med. Hun har, ifølge The Independent, tidligere jobbet for flere konservative politikere, og ble i fjor utpekt av PR Week som et av de største PR-geniene i hele Storbritannia. I 2011 var hun også blant dem som jobbet for Johnson, da han ville bli gjenvalgt som ordfører i London. Det valget vant han.

PR-GENI: Til tross for at hun bare er 31 år gammel, har Carrie Symonds blant annet rukket å å være kommunikasjonssjef for De konservative. Foto: NTB Scanpix
PR-GENI: Til tross for at hun bare er 31 år gammel, har Carrie Symonds blant annet rukket å å være kommunikasjonssjef for De konservative. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2017, før hun hadde fylt 30 år, ble hun De konservatives kommunikasjonssjef, Den jobben hadde hun fram august 2018, altså før forholdet med Johnson ble kjent. 31-åringen, som blir beskrevet med adjektiver som «sosial», «intelligent», «ambisiøs», «attraktiv» og «sterk» av flere medier, jobber i dag som seniorrådgiver for miljøorganisasjonen Oceana, som jobber for renere verdenshav.

Ryktene om forholdet mellom Johnson og Symonds skal ha begynt å sirkulere kort tid før Johnson og kona gjennom 25 år, menneskerettsadvokaten Marina Wheeler (54), i september annonserte at de ville gå hver til sitt. I en felles uttalelse sa ekteparet at de for flere måneder siden hadde besluttet at det var i «deres beste interesse å gå hver til sitt».

- Vi har i ettertid blitt enige om å skille oss og denne prosessen er i gang. Vi vil fortsette å støtte våre fire barn i åra framover som venner, het det i uttalelsen som videre understreket at de to ikke kom til å kommentere saken ytterligere.

Utroskapsrykter

Kort tid i forveien hadde flere tabloidaviser i Storbritannia hevdet at Johnson hadde vært utro med en yngre kvinne. En av kvinnene tabloidene pekte ut, var nettopp Symonds.

AKTIVIST: I fjot høst byttet 31-åringen jobb. Nå jobber hun med konservering av verdenshavene. Her fotografert under en demonstrasjon i januar, sammen med Stanley Johnson. Foto: NTB Scanpix
AKTIVIST: I fjot høst byttet 31-åringen jobb. Nå jobber hun med konservering av verdenshavene. Her fotografert under en demonstrasjon i januar, sammen med Stanley Johnson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for gjentatte spekulasjoner, ble forholdet mellom Johnson og Symonds først bekreftet på grunn av den mye omtalte ordensforstyrrelsen i midten av juni. Politiet ble tilkalt til den nåværende statsministerens bolig som følge av at naboer hadde meldt sin bekymring etter å ha hørt krangling, skriking og tallerkener som gikk i tusen knas.

Fram til det tidspunktet hadde britisk presse spekulert på om han og Symonds faktisk var kjærester, eller om de bare hadde et profesjonelt forhold. At de to faktisk bodde sammen, ble sett på som et sikkert bevis for førstnevnte påstand.

Mens det i USA følger klare forventninger til førstedamens rolle, er det i Storbritannia i stor grad opp til statsministeren og partneren selv hvor stor rolle denne personen ønsker å ha i offentligheten. Ettersom Johnson og Symonds ikke er gift, er det i enda mindre grad forventninger til statsministerens partner, skriver The Independent.

Britisk presse spekulerer riktignok stadig på om paret planlegger å gifte seg. Skulle de velge å gjøre det mens Johnson er statsminister, vil det, ifølge The Sun, være første gang på 250 år at en britisk statsminister gjør det. Selv ønsker ikke Johnson å kommentere verken hvorvidt han allerede er skilt fra ekskona, eller sine framtidsplaner med Symonds.