Barack Obama:

Førstefamilien klemte hverandre etter den rørende talen, men hvor ble det av yngstedattera?

Twitter-brukere lurer fælt på hvor det har blitt av Sasha Obama. 

IKKE TIL STEDE: Barack, Michelle og dattera Melia sto sammen etter at presidenten hadde holdt sin avslutningstale. Hans yngste barn, Sasha, var derimot ikke til stede under seremonien. Det fikk spekulasjonene til å rase i sosiale medier. Foto: NTB scanpix
IKKE TIL STEDE: Barack, Michelle og dattera Melia sto sammen etter at presidenten hadde holdt sin avslutningstale. Hans yngste barn, Sasha, var derimot ikke til stede under seremonien. Det fikk spekulasjonene til å rase i sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I natt holdt Barack Obama sin avslutningstale som USAs president. Om få dager gir han skuta over til Donald Trump, som i november vant det amerikanske valget.

Høydepunktene fra talen var mange, og han takket blant annet det amerikanske folket for støtten han har fått de siste åra. Han brukte også god tid på å snakke om kona si, førstedame Michelle Obama.

Hun svarte også ektemannen i sosiale medier, med et innlegg som roses av følgerne.

En detalj seere har bemerket seg fra talen har blusset opp en del spørsmål. Mens både Michelle og eldstedattera Malia (18) var til stede under talen, og ble filmet flere ganger, glimret presidentparets yngste datter Sasha (15) med sitt fravær.

TØRKET TÅRER: Barack Obama måtte tørke tårer da han på kortfattet vis takket kona Michelle. VIDEO: CNN Vis mer

Hadde en viktig grunn

For hvor var egentlig den 15 år jenta? Brukere på Twitter stilte spørsmål i fleng, og mange dro spekulasjonene et hakk for langt.

«Men i alle dager, hvor er Sasha Obama?», skrev en bruker. Under kan du se noen av spekulasjonene som har fått mest oppmerksomhet på nettstedet.

Krisen kunne derimot fort avverges. Overfor CBS forklarte representanter fra Det hvite hus hvorfor den profilerte 15-åringen ikke hadde møtt opp for å høre farens siste tale som president.

Morgenen etter skulle hun nemlig ha en eksamen på skolen, som var god nok grunn til å holde seg hjemme med bøkene.

«Om Sasha virkelig var borte fra dette på grunn av en eksamen neste morgen, finnes det ikke flere unnskyldninger for noe, noen sinne», skrev en bruker.

«Sasha var borte fra farens avskjedstale på grunn av en eksamen. Hun undergraver alle grunner jeg kunne kommet med får å skulke en time», skrev en annen.

Sa opp etter kritikk

Obama-familien har holdt døtrene unna rampelyset, og skolen har vært jentenes hovedfokus under presidentperioden. Det har likevel hendt at de to døtrene har klart å skape overskrifter, selv om det kanskje har vært noe ufrivillig.

Under den årlige høsttakkefesten i Det hvite hus i 2014 kritiserte kommunikasjonsdirektør Elizabeth Lauten døtrene.

Lauten, som jobber for den republikanske kongressmannen Stephen Lee Fincher, gikk blant annet hardt ut mot klesvalget til de to søstrene, på sin egen Facebook-side.

- Kjære Sasha og Malia: Jeg skjønner at dere begge er i de forferdelige tenårene, men prøv å vis litt klasse. I det minste kan dere respektere rollen dere har, skrev Lauten, ifølge The Independent.

- Kle dere slik at dere fortjener respekt, og ikke som et blikkfang på en sportsbar, fortsatte hun.

Lauten har senere slettet kommentarene, som blant annet fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier. Hun sa opp stillingen etter oppmerksomheten hun fikk, trakk seg ut av alle verv og la seg flat.

- Jeg ønsker å beklage til alle jeg har såret og støtt med mine ord, uttalte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer