Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

James Richter:

Forsvant brått fra rampelyset: - Folk trodde jeg hadde vært i bilulykke

Det har vært stille rundt Jason Richter de siste to tiåra. Den siste tida har han derimot skapt overskrifter for vold og hærverk.

BLE STJERNE: Jason Richters liv ble aldri det samme etter «Free Willy». Likevel har han levd et tilsynelatende privat og rolig liv - fram til nå. Foto: NTB Scanpix
BLE STJERNE: Jason Richters liv ble aldri det samme etter «Free Willy». Likevel har han levd et tilsynelatende privat og rolig liv - fram til nå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1993 sjarmerte Jason Richter (38) en hel verden som Jesse i «Free Willy». I dag er skuespillerkarrieren tilsynelatende langt roligere enn for 25 år siden, og Richter har nærmest trukket seg helt unna rampelyset.

De siste månedene har han imidlertid fått mye oppmerksomhet, selv om det ikke har vært helt frivillig.

I oktober skrev nemlig flere internasjonale medier at Richter var arrestert etter mistanke om vold i hjemmet. Den tidligere barnestjerna skal ifølge ET Online ha tilbrakt to døgn i varetekt før han ble løslatt mot en kausjon på 20 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 170 500 norske kroner.

Han ble seinere tiltalt for vold i hjemmet og hærverk, men erkjente seg verken skyldig eller uskyldig på punktet om hærverk. I november ble stjerna likevel funnet skyldig i retten, ifølge rettsdokumenter ET Online har hatt tilgang på. Tiltalen for vold i hjemmet frafalt derimot.

Saken fortsetter nedenfor.

View this post on Instagram

#throwback #mondaymotivation Hiking valley of Fire. #2018

A post shared by Jason👀Richter (@jason_james_richter) on

- Han er knust

«Free Willy»-stjerna ble dømt til fire dager i fengsel med prøvetid på 36 måneder, skriver nettstedet. Videre kommer det fram at de to dagene 38-åringen tilbrakte i fengsel da han ble arrestert, trekkes fra dommen. Han vil derfor tilbringe to døgn i fengsel.

I tillegg må han betale bøter og avgifter, inkludert erstatning til offeret. Hvor mye det er snakk om er foreløpig ikke kjent. Stjerna må også begynne på et 52-ukers kurs som skal forebygge vold. Han er i disse dager oppført som «ute på prøve».

Da stjerna ble arrestert, kom han med en uttalelse gjennom sin talsperson.

- Jason og kjæresten hans var involvert i en krangel som dessverre eskalerte til at politiet ble kontaktet. Jason nekter for at all påstått fysisk kontakt fant sted. Han er knust over at flere tror noe annet. Jason ble løslatt, da politiet ikke fant noen synlige merker eller blåmerker. Det er all grunn til å tro at disse falske anklagelsene vil bli droppet, het det i uttalelsen.

Uenigheten skal ha oppstått fordi barnestjerna angivelig skal ha spurt kjæresten om hun hadde en affære. Det skal ikke ha falt i god jord, og kjæresten skal blant annet ha anmeldt 38-åringen for vold på politistasjonen.

STORSJARMØR: Blant 4000 andre barn var det Jason Richter som fikk rollen som Jesse. Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: Blant 4000 andre barn var det Jason Richter som fikk rollen som Jesse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kapret suksessrollen foran 4000 andre

Jason Richter ble allemannseie i 1993, da den første av totalt tre filmer om vennskapet mellom Jesse og spekkhoggeren kom ut. Siden den gang har han medvirket i en rekke små prosjekter, men skuespilleren har tilsynelatende gått under jorda i Hollywood.

Da han var tre år gammel flyttet familien hans til Hawaii. Det skulle vise seg å endre livet til familien, og ikke minst for lille Jason. Et japansk tv-selskap oppdaget ham, og fikk han med i tre tv-programmer. Det ble starten på eventyret. I 1989 flyttet familien tilbake til Los Angeles for at sønnen skulle få fortsette karrieren.

Kort tid seinere ble Richter valgt ut blant 4000 barn til å spille rollen som Jesse i «Free Willy».

Tross sitt store gjennombrudd på skjermen, har Richter også jobbet bak kamera, ifølge Express. I 1998 tok han også steget inn i musikkverden med bandet Fermata, uten at det ble noen nevneverdig suksess.

Avkreftet rykter

I et intervju med The Blast har stjerna tidligere fortalt at et ikke var bare bare å trekke seg unne rampelyset. Blant annet begynte en rekke rykter om ham å sirkulere rundt om.

- Det gikk rykter om at jeg hadde tatt en tatovering i ansiktet, sa han.

- Det var også snakk om at jeg hadde vært i bilulykke, at jeg hadde blitt narkoman og så videre. Hvis du ikke sier noe, finner folk bare opp masse dritt. Selv om filmen jeg ble kjent for var over 20 år gammel, fortsatte han.

Valget om å trappe ned som skuespiller tok han allerede som 18-åring.

- Jeg hadde vært på settet siden jeg var elleve år gammel. Jeg trengte rett og slett en pause, forklarte han.

I 2009 hadde han derimot fått den pausen han trengte, og valgte å returnere til settet. De siste åra har han medvirket i blant annet «Bones» og «Criminal Minds».

Selv to tiår etter «Free Willy» blir Richter gjenkjent på gata som «den gutten».

- Det har vært en utrolig reise. Jeg gleder meg til de neste 20 åra, har han tidligere sagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!